Hva er gjennomsnittlig høyde & bredden av hage mødre?

July 28

Et medlem av familien aster eller tusenfryd, hage mor (Chrysanthemum spp.) er en bemerkelsesverdig populært flerårig blomst vanligvis dyrket som en sengetøy eller kantlinje plante. Hage mødre er tilgjengelige i en rekke størrelser og vanligvis vokser til mellom 1 og 3 fot høye med et lignende oppslag. Noen varianter kan vokse så høyt som 5 fot.

Varianter

Hundrevis av hage mødre er tilgjengelig i barnehage handel. Ifølge University of Minnesota forlengelsen inkluderer populære varianter "Høst Fire," en mørk oransje blomster, midt i sesongen bloomer som vokser å være 3 1/2 fot høy. "Golden Jubilee", en mørk gul, tidlig blomstrende blomst som vokser til en høyde på 3 føtter; og "Royal Knight," en 3 1/2-foot-tall, Burgund blomster sorten som tilbyr kronblader med blek, sølvfargede undersides.

Bruker

Hage mødre er ofte dyrket i blomsterbed, hvor deres store blooms masse sammen å tette felt av farge. Mødre kan dyrkes utendørs i containere. Når de har begynt å produsere knopper, kan de vanligvis være lokket til å blomstre innendørs hvis de er vannet regelmessig. Hage mødre også gjøre varige snittblomster for friske blomsteroppsatser. De kan overføres ved divisjon eller tips borekaks i våren eller sommeren.

Kultur

Hage mødre er egnet planter for US Department of Agriculture hardførhet soner 5 til 9, der de vokser i sin helhet eller delvis sollys. Hage mødre foretrekker en godt drenering, litt surt jord blanding forbedret med organisk materiale, men de kan tilpasses andre jord typer. Vann mødre behov i vekstsesongen, og holde jorda fuktig når anlegget er i bud. Gjødsle krysantemum med vannløselig, kontrollert-utgivelsen gjødsel å fremme sunn blomster.

Problemer

Hage mødre er hovedsakelig skadedyr og sykdom gratis, selv om fungal sykdommer som leaf spot kan mar vakre blomstene hvis plantene er overfylte, og har begrenset luftsirkulasjon. Unngå vanning fra overhead, fordi våt bladene er mer mottakelig for foliar sykdommer. Vann om morgenen når det er mulig å gi plantene rikelig med tid å tørke ut før kvelden. Spider mites kan angripe været er varmt, fuktig sommer, selv om de kan kontrolleres med en miticide.