Hva er galt med sentral AC hvis rørene er frostet opp?

August 5

En vanlig misforståelse er at frost eller isen danner på rørene av en sentral klimaanlegget indikere systemet fungerer bra. Men motsatt er tilfelle, og alle kvittere av is er et signal til å slå av systemet og avgjøre problemet.

Hvordan Air condition systemer fungerer

En sentral klimaanlegget er en samling av flere komponenter alle koblet via kobber rør. Kompressoren, ligger utenfor bygningen steder gass kjølemediet under intens press, endre den til en kald væske. Kalde kjølemediet sendes gjennom kobber rør til fordamperen ligger i hjemmet. Fordamperen huser A-coil, som er en rekke veving kobberrør. Varme, fuktige luften fra huset er tvunget over rørene og blir kjølt. Fuktighet er ond fra luften som kondens, og kjølig/tørre luften blåses hele hjem via luftkanaler. Kjølemediet absorberer fordrevne varmen, snur ryggen til en gass og sendes tilbake til kompressoren hvor syklusen starter igjen.

Grunner for AC frysing

Is tendens til å vises på to steder: kopper leverer linjen forlate kompressoren og spoler på fordamperen. Flere grunner konto for hvorfor et AC system viser tegn til frysing, noe du kan fikse deg mens andre krever at tjenestene til en profesjonell. Blant vanligste er skitten luftfiltre, skitne coil, lav viftehastighet og lav kjølemediet.

DIY reparasjoner

Tette luftfiltre er ofte skyldige for flere AC woes og heldigvis er den enkleste å fikse. Finn filteret bak en åpning i en vegg eller tak, og hold den opp mot lyset. Hvis skinner ikke lys gjennom filteret, er det veldig skitten. Erstatte filteret og kjøre systemet igjen. En skitne coil er rensbare men krever litt mer arbeid. Åpne fordamperen panelet for å vise A-spolen, som består av en rekke veving kobber rør og tynn metallet finnene. Bruker en kommersiell coil rengjøring spray, bruke løsningen på og la dem dryppe ren. Kjøre systemet igjen å tillate kondens å stige av en rester løsning.

Kall en Pro

På grunn av EPA restriksjoner, kan bare en lisensiert profesjonell legge kjølemediet. AC profesjonell vil sjekke systemet press og finne ut hvor mye kjølemediet er nødvendig. Hvis en lekkasje er mistanke bruker teknikeren en sniffer for å oppsøke lekkasjen. Små lekkasjer blokkeres med en kjemisk tetningsmiddel lagt med kjølemediet. Større lekkasjer krever betydelig arbeid. Teknikere vil også utføre coil rengjøring hvis du er usikker om arbeider inne fordamperen enheten. Lav viftehastighet også må justeres av en tekniker. Langsomt vil føre til frysing og varm luft temps mens for høy kan brenne ut viftemotoren.