Hva er galt med min klimaanlegg når blåser kjølig luft fra utsiden av enheten?

March 28

Hva er galt med min klimaanlegg når blåser kjølig luft fra utsiden av enheten?

Sentral aircondition fungerer ved å fjerne varme og fuktighet fra husholdning luft. Luftfuktigheten er fjernet som kondens og drenert utenfor, og varmen er fjernet av kjølemiddel, som i sin tur fjernet av systemets kompressoren. En indikasjon på en fungerer systemet er varm luft blir exahuasted kompressor viften.

Hvordan HVAC fungerer

Sentral klimaanlegg (HVAC) er en serie komponenter som ligger inne i hjemmet og ut. Prosessen begynner og slutter med kompressoren, som plasserer gass kjølemediet under intens press, snu den til en kald væske. Væsken pumpes til fordamperen, gjennom en rekke kronglete kobber rør kalles spolen. Varm luft fra hjemmet er blåst over på spolen med to resultater: luften er kjølt og fuktigheten fjernes via kondens. (Kald) kjølemediet i CoILen absorberer varmen av husholdningenes luften, snur ryggen til en gass og sendes tilbake til kompressoren, hvor kraftig viften hjelper eksos fanget varmen den starter igjen.

Kompressor

Utendørs-baserte kompressoren er toppet med en sterk, kraftig fan. Under normal drift serverer viften å trekke varme av kompressoren spoler, som inneholder varm gass kjølemediet. Kjølemediet, som er pumpet inn fra fordamperen coil, er nå varmt etter å absorbere varmen fra huset luften. Problemet er at varm kjølemediet er trolig bare 50 grader Fahrenheit, og vil ikke vent på normale varme dager. For å løse det problemet, pressurizes kompressoren gassen, øke temperaturen til nesten 170 grader C, som er så ventilert unna kompressor viften. Nå veldig varmt kjølemediet passerer gjennom en kapillær tube, der trykket er senket og temperaturen faller. Enkel indikasjon at alt er arbeider riktig, omfatter føle luften blir blåst ut av kompressoren, som bør være betydelig varmere enn uteluften.

Kjølemediet

Det finnes en rekke kjølemediet gasser brukt i HVAC-systemer, med eldre og miljømessig skadelige gasser sakte fases ut. Uavhengig av variasjonen fungerer kjølemedier alle på samme måte. Inneholdt i et lukket system, er ideen om en HVAC å inneholde og bruke samme kjølemediet for livet av systemet. Men over tid, kjølemediet ofte synes å unnslippe via en lekkasje i systemet eller skadet sel. Resultatet av lav kjølemediet er mangel på kjøling og isdannelse på forsyningslinjer og coil. Kuldemedium lave mener systemet ikke vil kunne fjerne den varme luften fra hjemmet, som resulterer i kompressoren ventilering romtemperatur luft. Kald luft som er luftet ut av eksos er en indikasjon på et problem i systemet.

DIY reparasjoner

Skitten luftfiltre og skitne spoler kan være ansvarlig for nedkjøling problemer. Heldigvis er begge lett å fikse. Luftfiltre finnes bak en åpning i en vegg eller tak. Filtrene er disponibel og rimelig og bør byttes hver måned. Spolen, i fordamperen, kan profesjonelt rengjøres eller gjort deg selv med en kommersiell spray og drypp-skum renere. I begge tilfeller kan rengjøring self-serviceable deler av HVAC-systemet resultere i lavere temperaturer, mindre energiforbruk og lagring på servicehenvendelser.

Ring et profesjonelt

Når håndtere kjølemediet eller å måtte åpne opp komponenter, ved hjelp av en profesjonell AC tekniker anbefales. Kuldemedium bruk er strengt underlagt EPA og er ikke tilgjengelig for kjøp over disk. I tilfelle et stort problem med systemet, får du flere sitater for reparasjoner. De fleste servicepersonale vil prøve å selge deg en ny system, men de fleste systemer er løst for langt mindre enn kostnaden for utskiftning.