Hva er forskjellene mellom lilla og grønne Kamote topper?

November 26

Hva er forskjellene mellom lilla og grønne Kamote topper?

Ordet "kamote" forekommer i ulike filippinske dialekter. Det er en variant av det spanske ordet «camote» og refererer til søtpotet. Søtpoteter har næringsrik røtter, men filippinere også bruke tips av deres lang, twining vinrankene i supper og salater. Kamote topper forekommer hovedsakelig i to farger: grønn og lilla. To forskjellige fra hverandre på flere måter.

Forfall av løv

Vardaman rekke søtpotet har grønn og lilla løvverk. De skiller seg fra hverandre i modenhet. Bladverket er lilla når unge, men blir grønt som den modnes. Men andre varianter av søtpoteter har enten grønne eller lilla blader hele livet.

Bruk som Ornamentals

Søtpoteter tjene som dekorative planter. Kjennere vurdere varianter med lilla løv spesielt attraktivt. Populære lilla kultivarer er Sweet Caroline forhekset lilla, Blackie og Black Heart. Kultivarer med grønne blader også tjene som ornamentals, men de er forskjellige fra vanlige grønne-leaved ulike vokst for mat. Bladene av Margarita har for eksempel en lyse, gulaktig-grønn farge.

Folkemedisin

I filippinsk folkemedisinen knust kamote topper tjene som en grtomslag å behandle akne og koker. Kamote topper også inntatt som ett folk bøte i behandling av diabetes og dengue. I tilfelle av diabetes er lilla kamote topper foretrukket å grønne kamote topper, ifølge Stuartxchange.

Emner for forskning

Forskere, som Dr. F. Garcia, har undersøkt medisinske verdien av kamote topper, deriblant en studie av deres effekt i behandling av dengue og diabetes. I sin forskning foretrakk de å bruke lilla kamote topper i stedet for den grønne variasjonen, ifølge Landbruksdepartementet i Republikken Filippinene.

Polyfenoler

Grønn og lilla kamote er rik på polyfenoler. Polyfenoler er antioksidanter, stoffer som motvirke kjemikalier i kroppen som skader slike viktige komponenter som celle membraner og DNA. En kvantitativ analyse sammenligne polyphenol innholdet i lilla kamote topper og grønne kamote topper er ikke tilgjengelig.