Hva er forskjellen mellom vinter Ryegrass & sommer Ryegrass?

January 21

Ryegrass familien (Lolium) inneholder arter av flerårige og årlige torv gress. Hagearbeid og landskapsarbeid programmer for arter av ryegrass variere avhengig av klima og vekst vane av arten brukes. Landscapers i USA bruker vanligvis to arter av ryegrass og en rekke kultivarer eller typer laget spesielt for hagearbeid. Sommer ryegrass og vinter ryegrass utgjør ikke arter eller kultivarer av ryegrass, men heller betegne bruk av ryegrass.

Typer Ryegrass

De to artene av ryegrass vanligvis dyrket i USA er årlige ryegrass (Lolium multiflorum), også kjent som italienske ryegrass, og flerårige ryegrass (Lolium perenne). Disse artene har lignende genetiske egenskaper og lett og ofte interbreed. Denne interbreeding oppretter et stort utvalg av ryegrass som fører til forvirring for mange gartnere. Vinter ryegrass angir vanligvis årlig ryegrass eller sorten eller hybrid derav med lignende vekst vane og klima preferanse. Ryegrasses for sommeren vekst er hovedsakelig flerårig arter. Begrepene "vinter ryegrass" og "sommer ryegrass" er ikke teknisk, men heller i forhold til klimaendringer og brukes fleksibelt.

Klima

Til tross for årlige ryegrass generelt være en vinter Art og flerårige ryegrass generelt være en sommer Art, påvirker klima sterkt natur ryegrass vekst. Landscapers og gartnere på steder med milde vintre - Texas og Florida, for eksempel - vanligvis bruker årlige ryegrass som vinter Art, derav begrepet vinter ryegrass. Horticulturalists ved Texas A & M University utviklet Pantera ryegrass sorten spesielt for vinteren vekst. Det finnes andre lignende kultivarer. I kaldt klima, årlige ryegrass overleve ikke vinteren og er dyrket som en sommer art. Flerårige ryegrass krever kaldt klima for vekst som den dør lett i sterk varme. Landscapers i varme områder bruk ikke generelt staude ryegrass derfor mens de bor i kule områder utnytte denne karakteristiske.

Vane

Gress beskrevet som vinter ryegrass express en veldig spesiell årlig vekst vane. Varm regionen landscapers plantearter overvintring i høst. Ryegrass begynner vokser i slutten faller og fortsetter i løpet av vinteren og våren. Høy temperatur og luftfuktighet regioner der arter dyrkes for overvintring dreper vinter ryegrass om sommeren. Flerårig, eller sommeren, ryegrass, derimot, blomstrer hele sommeren og dør tilbake i vinter. Tungt snøfall faktisk beskytter sommer ryegrass om vinteren og fremmer sunn sommer vekst og prøven levetid. I noen temperert, men vokser flerårige gress hele året, med marginale dieback i den varmeste dagene av sommeren.

Bruker

Varm regionen landscapers og gartnere ansette årlig eller vinteren ryegrass som en dekorativ art på plener og golfbaner. Planting vinter bunndekkende arter forhindrer jorderosjon. Årlige ryegrass og flerårige ryegrass er både nyttig grovfôr og beite avlinger for Landbruk dyr. Flerårige ryegrass vokser hovedsakelig i nordøst og kysten av Oregon og Washington i USA og er en av de høyeste kvalitet grovfôr avlingene for storfe og sau.