Hva er forskjellen mellom SAE & metrisk Sockets?

September 26

Hva er forskjellen mellom SAE & metrisk Sockets?

Mens flertallet av bolt-type festene i USA samsvarer med ett eller andre målskalaen, forskjellen mellom SAE og metriske festene (og deres tilsvarende kontakter) er så dyp som differansen mellom verft og meter: de er nesten det samme, men ikke helt. Hver representerer en annen standard som kan eller ikke kan ha en (nesten) tilsvarende størrelse i den andre.

Hva er SAE?

Opprinnelsen til SAE standarden kommer fra engelsk eller Imperial, system, som er basert på inches og fraksjoner av. SAE, som står for Society of Automotive Engineers, ble brukt som standard på amerikansk-laget biler og lastebiler gjennom 1970-tallet. SAE stikkontakter er størrelse i inches og brøker inches.

Metriske mål

Beregningen er foretrukket lås måling over hele verden. Mer nøyaktig enn deler av en tomme, metriske mål - basert på millimeter - er en nøyaktig representasjon av diameteren på hodet av lås. Importerte biler har brukt metrisk bolter i mer enn 30 år.

Seks sider

Både SAE og metriske festene har Sekskantet (hex) hoder som aktiveres ved hjelp av åpne slutten, eske eller socket skiftenøkler. Socket skiftenøkler opprettholde konstant kontakt med alle sider av bolten hodet og har en ratchet system for enklere og raskere operasjon i begge retninger.

En For den andre... Noen ganger

Mens det er ingen presis sammenheng mellom SAE brøk og metriske mål, er det mange som er nært nok i størrelse til brukes om hverandre, i noen tilfeller. For eksempel 5/16 og 8 mm, 7/16 og 11 mm, 5/8 og 16 mm, 3/4 og 19 mm, 7/8 og 22 mm, og 15/16 og 24 mm.

Velg begge

Mens bil og lastebil vedlikehold synes å lede an på overgangen fra SAE metriske målenheter standarder for fester og derfor kontakter brukes til å stramme og løsne dem, brukes disse samme standarder på nesten alle bolt festene vanligvis distribuert over hele verden. Mange rimelig fastnøkkelsett har både SAE og metriske socketer som dekker de fleste reparasjon baser.