Hva er forskjellen mellom parafinvoks & vanlig voks?

December 19

Hva er forskjellen mellom parafinvoks & vanlig voks?

Parafin voks og vanlig voks er funnet i et bredt spekter av produkter. Begge kategorier av voks består av mettede hydrokarboner, men størrelsen på hydrokarbon molekylene er forskjellige for de to voks.

Kilde

Både parafinvoks og vanlig voks, kjent som mikrokrystallinsk voks, finnes i rà ¥ olje når det er Hentet fra jorden. Disse hydrokarbon forbindelser er atskilt fra rà ¥ olje i raffineringsprosessen.

Egenskaper

Parafin voks er laget av mindre molekyler og har en lavere Smeltepunkt enn vanlig voks. Parafin voks har gode brennende egenskaper på grunn av deres relativt lavt Smeltepunkt, og de gjør effektiv barrierer for fuktighet. Vanlig voks er tøffere og mer elastisk enn parafin voks, og de er mer limet.

Bruker

Parafin voks brukes til å lage stearinlys, voks papir, kosmetikk, medisinsk salver, smøremidler, elektriske isolatorer, kamper og mange andre produkter. Vanlig voks brukes å gjøre lim, trykksverte, laminert papir, belegg og mange andre produkter også.