Hva er forskjellen mellom oker & Ragweed?

December 12

Oker (Solidago L.) og ragweed (Ambrosia L.) er kjent planter til allergikere. Begge anleggene er medlemmer av familien Asteraceae og fordeles over hele USA og Canada i US Department of Agriculture hardførhet sonene 1 til 11. Blomstrende på sensommeren og tidlig høst, begge anleggene har et rykte for forårsaker høy feber. Heldigvis for allergikere er forskjellene mellom oker og ragweed lett å identifisere.

Blomst forskjeller

Oker blomstene er gule og vokse i store massene hviler på enkelt stammer. Blomster av ragweed er grønt til gult, og vises i mindre formasjoner på forgrenet stammer. Ofte funnet voksende side om side, avtegner okers prangende blomster seg mot ragweed's blek blomstrer, forårsaker det å være urettferdig skylden for de fleste pollen allergener. Oker blomster inneholder nektar å tiltrekke pollinators, mens ragweed blomster ikke inneholder nektar, primært avhengig vinden for pollinering.

Pollen spredning

Både oker og ragweed kan finnes blomstrer i slutten av sommeren, når høysnue allergier er vanlig. Oker pollen er stor i størrelse og er ment å bli gjennomført av pollinators, mens ragweed produserer en større mengde små-grained pollen skal bæres av vinden. Vinden bærer ragweed pollen så godt at det har blitt funnet 400 miles ut havet og 2 miles opp i atmosfæren. Sytti prosent av amerikanere som er allergisk å plante pollen er allergisk mot ragweed pollen.

Bladene & amp; Stammer

Oker har glatt, unlobed blader, mens ragweed bladene er glatt med dyp lobes. Begge anleggene har vekselvis plassert blader. Ragweed stilkene er lilla og grønt i farger og er hårete og forgrenet, mens oker har en enkelt grønne stilk med ingen forgrening. Ragweed vokser 1 til 5 fot høy, og oker vokser 1 til 4 fot høy.

Distribusjon

Ifølge United States Department of Agriculture er det 75 arter av oker og 20 arter av ragweed distribuert over hele USA og Canada. Hver art varierer kraftig i distribusjon, med noen arter i bare én stat eller territorium. Whitehair oker (Solidago albopilosa) oppstår for eksempel bare i Kentucky. Både oker og ragweed favorisere habitater på woodlands, veikanten grøfter og brakk felt.

Dyrket ugress

Flere kultivarer av oker er tilgjengelig fra barnehager eller frø selskaper for hager og wildflower plantings. Valgt fordi de viser ettertraktet egenskaper som sesongmessige farge eller fremtredende blomster, eller fordi de fyller et behov i mindre enn ideelle voksende situasjoner, oker kultivarer kan hjelpe avrunder en naturalisert hage. Dyrket varianter liker ikke nødvendigvis den utbredt hardførhet av sine vill kolleger. «Goldrush» (Solidago cutleri «Goldrush») og «Golden Fleece"(Solidago sphacelata"Golden Fleece") er egnet for USDA soner 4 til 9, og"Fireworks"(Solidago rugosa"Fireworks") er hardføre i USDA soner 5 til 9.