Hva er forskjellen mellom flaskebørste & Buckeye Bottlebrush?

October 7

Flaskebørste og buckeye bottlebrush har flere felles egenskaper. Begge er attraktive busker, og begge har blomster som ser ut som kjøkken redskap som plantene henter sitt navn. Men de er helt forskjellige planter. De tilhører forskjellige slekter og med ulike familier, og deres native habitat overlapper hverandre ikke.

Taksonomi

Flaskebørste og buckeye bottlebrush forskjellige taksonomi (vitenskapelig klassifisering). Flaskebørste tilhører Myrtales, myrtefamilien. Den tilhører tradisjonelt slekten Callistemon, selv om noen putte den i slekten Melaleuca. Buckeye bottlebrush tilhører Hippocastanaceae, hestekastanje familien, men en nylig klassifisering setter den i Såpebærfamilien, Såpebærfamilien. Den tilhører slekten Aesculus, ulike hest kastanjer og andre buckeyes.

Arter

Navnet "buckeye bottlebrush" gjelder bare en art av buckeye; nemlig Aesculus parviflora. Men navnet "flaskebørste" gjelder for mange forskjellige arter av Callistemon. For eksempel Callistemon citrinus er sitron flaskebørste og Callistemon montanus er flaskebørste fjell.

Vekst vane

Buckeye bottlebrush er en busk med et stort antall stammer. Det tar opp mye plass, og noen ganger fungerer som en bunndekkende. En individuell busk kan oppta et sirkulært område av 15 fot i diameter. De fleste artene av Callistemon har langt færre stammer, og noen arter kan vokse som trær. Buckeye bottlebrush vokser til ca 15 fot i høyden. Flaskebørste kan vokse høyere eller kortere enn dette, avhengig av arten.

Blader

Bladene på buckeye bottlebrush er palmately sammensatte. Dette betyr at bladene er sammensatt av ulike brosjyrer stråler utover fra ett punkt som fingrene av palm av en hånd. Løpesedler er store og egg-formet og er vanligvis fem tall om noen ganger mer. Bladene av Callistemon citrinus er pinnately sammensatte. Dette betyr at bladene er også sammensatt av brosjyrer, men i dette tilfellet løpesedler er justert langs en sentral akse som årer av en fjær. Brosjyrer over Callistemon citrinus er smale og avgir en lukt likhet med en sitron.

Blomster klynger

Blomster av buckeye bottlebrush vokse i sylindriske blomster klynger til en fot i lengde. Blomstene er knyttet til stammen av stilkene. Blomster av flaske-brush er også sylindriske i utseende, men sylinderen er kortere og blomstene har ingen stilker. I stedet er de knyttet direkte til den største stammen. I begge blomster klynger er det lang filamenter (de slanke threadlike strukturene som pollen-bærende anthers hvile) som gir blomsten klyngen utseendet på en flaskebørste.

Andre forskjeller

Bladene av buckeye bottlebrush faller i vinter, men Callistemon er treet. Buckeye bottlebrush har såpevann kjemikalier kalles saponiner i sin frukt mens Callistemon har aromatiske oljer i bladene.

Opprinnelige jorda

Callistemon bor i Australia og Ny-Caledonia. Noen arter er endemisk. Aesculus parviflora er innfødt til den sørøstlige delen av USA.