Hva er forskjellen mellom Epoxy & superlim?

February 26

Hva er forskjellen mellom Epoxy & superlim?

Epoxy og Super Glue er populære navn for produkter som dekker et bredt spekter av lim brukes i hjem og industri. Hver har en bestemt kjemiske sammensetning og beste anbefalt bruker. De har noen få programmer til felles, men er mest effektive når de brukes for sitt tilsiktede formål.

Hva er forskjellen?

Epoxy er et stoff laget av to deler som brukeren må kombinere: en harpiks og en Herder. Brukeren har et bestemt tidspunkt, basert på pakken formulering, å bruke limet før det stivner. Superlim er en enkelt komponent laget av cyanoacrylate som stivner raskt med eksponering for fuktighet i luften.

Egenskaper

Begge danner et veldig sterkt bånd. Superlim, men har svært lav skjær styrke som betyr at delene limt vil motstå direkte trekke men ikke utenfor vinkelen stress. Epoxy, derimot, har enorm løft. Epoxy er bedre å fylle tomrom mellom deler. Noen varianter av Super Glue inkluderer tilsetningsstoffer for å fylle liten tomrom.

Bruker

Epoxy, i sine mange formuleringer, brukes som lim, et belegg for metall og sammensetninger, isolasjon av elektronikk, modell gjør og mange industrielle applikasjoner. Superlim benyttes i mye mindre skala, men i programmer som varierer fra kirurgi for små deler samlingen, og den brukes også som en tre finish.

Rydde opp

Epoxy, kan før det stivner, fjernes med aceton eller hvit eddik. Når den beskytter det er svært vanskelig, om ikke umulig, å fjerne uten skade overflaten ble brukt. Superlim kan fjernes, i enten flytende eller robust tilstand, med aceton (neglelakk remover) eller gamma-butyrolakton (GBL). GBL kan være å foretrekke fordi det er mindre giftig.

Helse advarsler

Bruke både materialer på godt ventilerte steder. Bruk gummihansker og vernebriller for ekstra sikkerhet, når du arbeider med disse kjemikaliene. Noen brukere av epoksy kan utvikle en allergisk reaksjon på Herder. Superlim er en øyne, nese og hals irriterende som vil bindingen med vev nesten umiddelbart. I tillegg kan det combust spontant når det kommer i kontakt med bomull eller ull.