Hva er forskjellen mellom en mikrobølgeovn & ovn?

June 5

Hva er forskjellen mellom en mikrobølgeovn & ovn?

Mikrobølgeovnen er den eneste viktigste oppfinnelsen i de siste 100 år i husmannskost teknologi. Det har revolusjonert måten amerikanerne forberede, plan, og handle for måltider. Det dramatisk reduserer koketiden for visse matvarer, og gjør utarbeidelse av noen matvarer og retter betydelig enklere. Det vil aldri erstatte vanlig ovn typer som sin metode for oppvarming gjør det uegnet for visse matvarer, men det er fortsatt en viktig del av ethvert moderne kjøkken.

Hvordan ovner arbeid

Ovn er en enhet med en lukket rom som bruker indirekte varme til å lage mat. Moderne ovner vanligvis bruker elektrisitet eller gass for å produsere varme. Elektriske ovner er avhengige av tendensen av materialer til å bli varmt når en elektrisk strøm kjøres gjennom dem, et prinsipp kalt motstand. Metall elementer plasseres på toppen og bunnen av ovnen og en elektrisk strøm er gjennom dem. Gass ovner brenne naturgass å produsere varme for å lage mat. En termostat måler temperaturen i ovnen og justerer gjeldende eller gass flyt å holde temperaturen på ønsket innstilling.

Konveksjon og konvensjonelle ovner

Konvensjonelle ovner er avhengige av strålende varmen av elektriske elementer eller gassbrennere å varme ovnen skapet. Konveksjon ovner har også en fan i ovnen for å sirkulere luften inne i ovnen. Dette gjør ting i ovnen å koke jevnere og raskere. Konveksjon ovner er ofte funnet i kommersielt og er dyrere enn konvensjonelle ovner.

Mikrobølgeovner

Mikrobølgeovn er en elektromagnetisk energi som reiser i lysets hastighet. De har en kort bølgelengde, rundt 2450 megahertz. Denne frekvensen er under som det synlige lyse spekteret og like over at spekter av frekvenser brukes for radio- og fjernsynssendinger. De er en ikke-ioniserende type energi, noe som betyr at de ikke er skade på samme måte som radioaktiv stråling.

Hvordan mikrobølgeovner virker

En mikrobølgeovn fungerer ved hjelp av en vakuumrør kalt en magnetron, en komplisert elektrisk enhet som genererer mikrobølgeovn av riktig frekvens og mål disse stråler i et lukket rom hvor de absorberes av mat. Som mikrobølger absorberes, molekylene i maten, særlig vann, vibrere raskere, forårsaker friksjon, som produserer varme og lager maten. Denne typen mat er svært effektiv for oppvarming visse matvarer, men ikke bra for prosesser som bakervarer eller matlaging teknikker som krever browning av mat.

Historien om mikrobølgeovnen

Mikrobølgeovnen er produktet av en tilfeldig oppdagelse. I 1946 var Dr. Percy Spencer gjennomfører eksperimenter med en magnetron og en sjokolade i lommen smeltet under eksperimentet. Han satt noen popcorn og egg nær apparatet og korn dukket og egg eksploderte. Han bygget en metallboks som mikrobølgeovn energien kan rettes og mat i det kokt raskt. Ved utgangen av året, første patent på ideen om mikrobølgeovner brukes til å lage mat ble inngitt av hans arbeidsgiver, Raytheon selskapet, og 1947 første kommersielle mikrobølgeovnen var tilgjengelig. Det var 5 1/2 fot høy, veide om 750 pund og koster $5000. I dag, i 2010 kan en grunnleggende hjem modell mikrobølgeovn kjøpes for under $50.