Hva er forskjellen mellom en butan fakkelen & propan fakkel?

August 11

Hva er forskjellen mellom en butan fakkelen & propan fakkel?

Fakler er nyttige verktøy for sveising formål rundt huset. Det er imidlertid flere typer fakler som bruker forskjellige drivstoff kilder. Butan og propan fakler bruke ulike brensel, avgir ulike nivåer av varme og tjene ulike formål.

Varme forskjellen

Antent butan og propan fakler produserer ulike varme temperaturer. Butan kan nå maksimal temperaturer på rundt 2400 grader Fahrenheit. Dette er en nyttig temperatur for de fleste sveising prosjekter, men propan fakler kan gå mye høyere. Den maksimale temperaturen som propan fakler kan hoppe til er rundt 3600 grader Fahrenheit.

Design

Propan fakler har en liten lykt hode som kurver innover. Dette gir en konsentrert flamme å avgi fra blowtorch. Jo nærmere flammen er et objekt, desto mer nøyaktig fakkelen og det høyere temperaturen av fakkelen. Men jo lenger unna propan fakkelen er, jo lavere temperatur flammen. En butan fakkel har en rett åpne fakkelen slutten, slik at en full flamme å bli utsendt. Butan fakkelen utløsere kan imidlertid avgir lave eller høye mengder butan, tillater brukeren å avgi en lav eller høy temperatur flamme.

Vanlig bruk

En butan fakkelen er mye mer kompakt og bærbar, men flammen er svakere. Derfor er en butan fakkelen mest brukt for lodding metaller som sølv, tørke våte materialer som leire eller sement, og varme krymper rør og ledninger. En propan fakkel kommer med en større tank lagre propan. Brukere må ha tanken som en ryggsekk eller holde tanken med én hånd. På grunn av høy varme og presisjon flamme, er propan fakler mest brukt for sveising metaller.

Unik bruker

Butan og propan fakler brukes for ulike formål basert på enkel håndtering, størrelse og oppvarming temperatur hver lommelykt. For eksempel bruke mange kokker en butan fakkel til å brenne sukker i desserter, som crème brûlée. På den annen side, brukes store, bærbare propanflasker noen ganger for aktiviteter som hagearbeid. Noen gartnere hevder at propan tank fakler er et effektivt verktøy til å ødelegge ugress uten bruk av kjemikalier.