Hva er forskjellen mellom en 15 Amp og en 20 Amp sikring?

October 17

Noen enheter brukes til å beskrive elektrisitet er kjent. For eksempel vi sette 60-watts pærer i våre sengen lamper og kjøpe 1000 watts mikrobølgeovn, eller bytte 9 volts batterier i våre røykvarslere og 12-volts batteriet i en bil. Om den eneste gangen den gjennomsnittlige personen møter noe målt i ampere, er imidlertid når han eller hun har å erstatte en sikring. Kanskje det er derfor betydningen av forsterkere er et mysterium for mange.

Volt

Elektrikere og fysikere bruker volt som måler forskjellen i strømladingen mellom to punkter. Hvis du bruker vannstrømmen i et rør som en analogi for elektrisk strøm, så spenningen er lik vanntrykket i datakanalen og høy spenning er lik høy "vann press." I USA, er husholdningen gjeldende standardisert ved 120V, selv om standard spenning varierer fra land til land og noen ganger i et land.

Watt

Elektriske enheter konvertere elektrisitet til en annen form for energi som varme eller bevegelse. For eksempel lyspærer konvertere elektrisitet til lys (og varme), og fans konvertere den til bevegelsen av deres blad. Hastigheten som enheter som bruker elektrisk energi å lage denne endre måles watt. Når aktivert, bruker en 100W lyspære en konstant 100W elektrisitet. En mikrobølgeovn kan medføre 1100W høye, men bare 400W på lav. Fortsatt bruker vannet analogi, er effekten tilsvarende mengden vann som er nødvendig for å fylle en beholder; lyspærer er små beholdere og klimaanlegg er store.

Forsterkere

Den "elektriske presset" av husholdningen gjeldende er en konstant verdi, 120V i USA. Strømforbruket som trengs for å kjøre en enhet er også en kjent verdi, for eksempel 100W for en lyspære eller 1500W for en plass ovn. Ampere eller forsterkere, er enhetene som brukes til å måle mengden av straumen gjennom en elektrisk krets til makten som pære eller varmeapparatet. Beregne antall ampere strøm noen enheten trekker er enkel aritmetikk: dele watt for å kjøre elementet av spenningen fra gjeldende. For eksempel en 100W lyspære på 120V gjeldende trekker 0,83 ampere (120 / 100 = 0,83).

Sikringer

Sikringer og brytere er sikkerhetsanordninger inn kretser å forhindre overbelastning. De er vurdert i forsterkere, som 15-forsterker eller 20-amp sikringer og 20-amp brytere. Hvis den gjeldende går gjennom en sikring overskrider sin vurdering, smelter stripen av metall inni. Når dette skjer sikringen blåser, krets åpnes og alle enhetene nedlegge.

Straumen gjennom en krets er den kombinerte effekten av alle operative enheter oppdelt spenningen. 120V krets, strømforbruk utover 1800W vil blåse en 15-amp sikring (1800W / 120V = 15 ampere). For eksempel hvis du har åtte 100W lyspærer tent og aktivere mikrobølgeovn som bruker 1100 watt, vil summen av 1900W blåse sikringen. Hvis en pære lyser, den totale trekningen er 1200W og sikring vil være intakt. På samme krets, ville en 20-amp sikring tillate deg å bruke 2400W uten et avbrudd av strøm.