Hva er forskjellen mellom arvestykke tomater & vanlige tomater?

September 15

Hva er forskjellen mellom arvestykke tomater & vanlige tomater?

Vi er alle kjent med vanlige tomater, men hva er et arvestykke? Hvis du har merket rare tomater--har dem med forskjellige farger og former- så du sett et arvestykke. Arvestykker har nylig kommet i vogue blant tomat elskere.

Vanlig vs arvestykke

Hybrid (normal) tomater er valgt for deres avkastning, motstandsdyktighet mot sykdommer og holdbarhet. Arvestykker er verdsatt for sitt mangfold av farge, form og smaken og fra plante frø som er minst 50 år.

Definisjon

Konsensus arvestykke statusen er at sorten (utvalg) må være minst 50 år. Mange arvestykke kultivarer har gått ned gjennom generasjoner av en familie.

Historie

Fornyet interesse i arvestykker startet i 1970. Begrepet refererer til varianter som var ofte unik og begrenset til bare noen hager.

Biologiske mangfold

I industrielle jordbruket dyrkes bare noen få varianter av en gitt mat avling på grunn av effektiviteten som følger med ensartethet. Partisanene arvestykker vise seg som vinnere av verden mat mangfold.

Hvilke er bedre?

Det er ingen klar vinner her; men enig alle at tomater er best spist rett av vintreet. Arvestykker har befalt premium priser, men noen attributt dette til snobb appell.