Hva er fordelene med anlegget kloning?

May 18

Hva er fordelene med anlegget kloning?

Anlegget kloning er en prosess som produserer en eksakt genetisk kopi på næringsplanten. Anlegget kloning forekommer naturlig og har vært i praksis i mange århundrer. Poteter er vokst fra en del av et tuber resultat i klonet poteter, ifølge University of Idaho. Vanligvis er planter klonet fra ett enkelt avsnitt, for eksempel en rot eller stamme, som resulterer i en eksakt genetisk kopi av verten anlegget, i henhold til United States Department of State.

Genetisk ensartethet

Genetisk ensartethet klonet planter gir bønder og gartnere fordelen med selektiv formering fra en overlegen avling. Ifølge Morehead State University bruker bønder selektiv formering for å produsere avlinger som er hardføre i naturen i forhold til svakere varianter. Kloning av hardføre variasjon produserer kjent resultater, sykdomsresistens og større avlinger. Avlinger med heartier økende potensial og sykdom tillater bøndene å begrense bruk av plantevernmidler og gjødsling. Dette gir en ønskelig utfall for forbrukere og bønder. Genetisk ensartethet kan også reduserte priser avlinger på grunn av redusert hovedstaden brukt for voksende dem.

Bioteknologi

Anlegget Klon forarbeide kan bioingeniører å finne de mest ønskelige egenskapene i en gitt anlegg og har dem for masseproduksjon. Ifølge University of Nebraska bruker forskere en prosess som kalles genet kloning å finne de mest attraktive egenskapene og kopiere dem for bruk i bioteknologi. Dette gir overlegen avlinger som er fri for uønskede trekk. Bioingeniører bruke anlegget kloning for å kombinere bestemte overlegen gener med andre overlegen gener fra en beslektede plantearter for å produsere en plante blottet for større mangler. Anlegget kloning produserer betydelig mer avlinger til en lavere kostnad fordi genetisk ensartethet resultatene forventet ernæringsmessige, sykdom motstand og vekst, ifølge University of Nebraska.

Sykdomsresistens

Anlegget kloning gir sykdom og skadedyr motstand, hvilke fordeler bønder og forbrukere. Ifølge National Center for bioteknologi informasjon er fungal patogen Pseudomonas syringae et kjent problem for bestemte bønne varianter, men ikke andre. Kloning av nonsusceptible bønne planter gir en fordel til bønder som vokste tidligere utsatt bønne avlinger. Genetisk ensartethet gir fordelen av å eliminere kjent sykdom mottakelighet fra en bestemt avling eller plante. Kloning av planter for sykdomsresistens er vanlig for bønder; Det gir kjent sykdom motstand resultater, som kan betydelig redusere uår og infeksjon.