Hva er farene ved vedfyrte ildsteder?

September 4

Hva er farene ved vedfyrte ildsteder?

Peiser gi supplerende varme, samt legge til en koselig atmosfære i et rom. Mens en oppvarming enhet med åpen flamme som sin primære kilde til varme kan utgjøre farer, opprette tre brennende ildsteder flere spørsmål knyttet hvordan de fungerer, hvordan de betjenes, og grunnleggende brann containment egenskaper.

Skorstein brann

Skorstein brann start når intens varme bygger opp røykrøret eller skorsteinen og sette fyr rusk eller kreosot akkumulert. Regelmessig rengjøring er viktig å opprettholde helsen til flues og skorsteiner og hindre branner. Kontroller flue og skorstein regelmessig for sprekker og andre defekter som skadelige gasser kunne unnslippe. Ifølge Chimney Safety Institute of America, kan en skorstein brann nå en temperatur på 2000 grader Fahrenheit, sprengning fliser, smelting mørtel og skade den ytre mur.

Kullosforgiftning

Å vite hvordan å kontrollere en peis demper er avgjørende å holde luften inne i huset gratis av giftige gasser under en brenne. Neglisjere å åpne demperen eller lukke det for fort kan tillate karbonmonoksid damp å bygge opp og nå farlige nivåer. Åpne demperen før belysning ilden, og la den være åpen til alle asken er helt kald. Hjemmet karbonmonoksid detektorer gir et ekstra tiltak sikkerhet at din peis ikke setter poisons i luften du puster.

Barn-proofing bekymringer

Glass peis nå svært høye temperaturer og kan forårsake brannskader hvis barn berører den. Peiser vanligvis sender ut glørne og glør eller brennende logger kan rulle ut av peisen på nærliggende etasjer. Installere en firescreen er en god sikkerhetsnett, spesielt i husholdninger med små barn og kjæledyr. Etablere en "fire safety zone" som er minst 5 fot fra selve brenning av området som er off-limits, og begynne tidlig å lære barna farene ved å komme for nær brannen.

Decor farene

Pass på at det ikke er noen stoffer eller andre brennbare materialer som gardiner, duker eller møbler nær foran peisen. Julepynt som garland eller julestrømper bør henges fra Peis mantels bare når en brann ikke brenne, som dette kan antennes fra overoppheting eller flyr gnister.