Hva er farene ved energisparende pærer?

April 29

Energisparende lyspærer, eller CFLs (Kompakt lysrør) er den nyeste generasjonen av fluorescerende pære teknologi og er mer effektiv enn den tradisjonelle lyspæren, som vil bli faset ut av produksjon og bruk av 2014 i USA. Noen sikkerhet bekymringer om CFLs har dukket, men.

Kvikksølv

Kvikksølv er en neurotoxin og kan akkumuleres i kroppen, forårsaker skade på hjernen og nerve, særlig å fostre, barn og eldre. Hver CFL inneholder ca 5 mg av kvikksølv. Hvis en pære bryter, må forbrukere ren mercury trygt. En studie av Maine Bureau av Utbedring og avfallshåndtering fant imidlertid at føderale retningslinjer for kronisk kvikksølv damp eksponering ble overskredet av opptil 100 ganger, selv etter rengjøring.

Rydde opp

Hvis en pære bryter, forbrukerne må holde folk og pets klart, implementere tilstrekkelig ventilasjon og unngå støvsuging. Du må ta gamle eller skadet pærer til en autorisert resirkulering sentrum. Hvis det ikke er mulig, må du forsegle pærer i minst to plastposer før du setter dem i vanlige søpla. Selv da kan pærene bryter og slitasje poser, forårsaker kvikksølv damp forurensning som papirkurven er ført til en fyllplass. På fyllplass, kan kvikksølv lekke inn i bakken og forurense vannforsyning.

Elektromagnetiske felt

En andre mulige helse bekymring knyttet til CFLs er at de avgir kraftig elektromagnetiske felt (EMFs) nær pære. Studier av franske forskning foretaket CRIIREM, bekreftet av flamske Institute for teknologisk forskning, viser høy EMF til 3 feet fra pære. CRIIREM har nå utstedt advarsler om ikke å bruke pærene som skrivebord eller lese lyskilder. I tillegg kan EMFs reise langs elektriske ledninger i et hus, utsette beboerne til noe som kalles "skitne elektrisitet" og øke risikoen for kreft.

UV-stråling

Et tredje problem ved bruk av CFLs er at de gir UV-B og noen små mengder UV-C stråling. UV-B-stråling er skadelig for huden og øynene. UV-C stråling, vanligvis ikke sett fordi det er fullstendig absorbert på vei gjennom atmosfæren, er mer skadelig enn UV-B-stråling. En rapport i det medisinske tidsskriftet The Lancet uttalt at disse typer stråling øke risikoen for hudkreft og andre problemer for de med hudproblemer og overfølsomhet for lys. Såkalte "dobbel-konvolutten" CFLs (de med et ytre lag av glass i stedet for bare lysrør) forhindrer imidlertid de fleste eller alle av denne stråling fra å unnslippe. Fordi enkel-konvolutt CFLs koster mindre, kan det hende at folk mer tilbøyelig til å kjøpe dem i stedet for tryggere, "dobbel-konvolutten".

Andre bekymringer

Noen forskning viser at migrene kan utløses av CFLs på grunn av flimmer i aldring løker. I tillegg kan giftige flammesikkert kjemikalier som brukes i CFL elektroniske kretser skade systemer i kroppen. Noen CFLs er belagt med titandioksid, som består av nano-partikler som har vært innblandet i vev betennelse og hjerte unormalt. Til slutt, det blå lyset som avgis av CFLs kan hemme melatonin produksjon, fører til søvn forstyrrelser, kreft og andre helseproblemer.