Hva er farene ved brenning sedertre i peis?

May 27

Hva er farene ved brenning sedertre i peis?

I USA er den vanligste rekke cedar rødt sedertre, ofte funnet over hele Midtvesten. Dette er tre brukt i cedar kister, fordi det er svært aromatisk og har en sterk olje.

Gnister

Sterk konsentrasjonen av olje i unge sedertre, spesielt ved vanlige red cedar, betyr at tre vil brenne raskt. Ofte dette vil resultere i høyt dukker og gnister utbrudd fra peisen som oljer brenne raskere enn i skogen selv. Disse gnister er ekstremt farlig og kan fly store avstander, starter branner eller brennende huset. Hvis du må brenne cedar, bruke en peis skjerm og overvåke tre stadig å utrydde alle gnister.

Eksplosjoner

Gamle sedertre må ikke brennes i enhver situasjon, hvis mulig. Det er en fare for eksplosjon. Selv om det er noen hendelser registrert av sedertre har logger eksploderer i peiser, på steder som Oklahoma, tørr sedertre trær blitt sett å eksplodere når skogbranner feie gjennom området. Brenner tørr sedertre er svært risikabelt og bør bare gjøres i områder der gnister ikke antennes noen drivstoff.

Bruke Cedar i din peis

Til tross for risikoen ved å bruke cedar logger, har stokker av sedertre nesten ingen risiko hvis de brukes som kindling. Alle problemene som gjør cedar farlig å brenne i store mengder gjør det svært effektiv for starter branner i din peis. Cedar kvister brann fange raskt på grunn av den høye konsentrasjonen av olje av sedertre, og brenne rent sammenlignet med andre vanlige skogen som furu. Endelig, får du et snev av at cedar lukt som det tre brenner. Det er verdt å holde noen stokker av sedertre rundt for kindling.