Hva er et Voltmeter?

February 10

Den grunnleggende loven som styrer elektriske kretser er Ohms lov. Ohms lov sier at spenning til gjeldende er en konstant. Konstanten omtales er motstanden av kretsen. Voltmeter og ammeter er verktøy benyttet for å vise anvendelsen av Ohms lov i form av spenning og strøm.

Definisjon

Voltmeter er et elektrisk instrument som måler potensielle forskjellen eller spenning mellom to punkter i kretsen. Enheten volt (V) er oppkalt etter Allesandro Volta (1945-1827).

Programmet

Et voltmeter er koblet i parallell til elektrisk instrument eller alltid over motstand, Hvis målingen innebærer en motstand. Som en ammeter har de fleste voltmetre tre skalaer tilsvarer spesifikke volt områder.

Øvre skala Voltmeter

Øvre skalaen måler volt, fra 0,5 til 30 volt (V). Den minste lesing i et øvre skala er 0,5 volt siden en volt er delt i to deler.

Middels skala Voltmeter

Midtre skalaen måler volt mellom 0V 3V.

Lavere skala Voltmeter

Lavere skalaen måler volt mellom 0V 1.5V.

Hvordan skalere Voltmeter fungerer?

For å avgjøre hvilke omfanget av voltmeter en har til å bruke, gjøres en tilnærming til hvor mye strøm vil passere gjennom ledningen. Deretter Velg skala eller knott tilsvarer det og sette opp parallell forbindelse.