Hva er et godt bakken dekker snikende anlegg for delvis sol?

March 7

Hva er et godt bakken dekker snikende anlegg for delvis sol?

Gartnere plante bakken dekker for å dekke bare flekker på bakken og erstatte plen i områder med lite til ingen sollys. Mange groundcover arter er snikende planter, betyr anlegget stammer vokse sidelengs enn rett. Bakken dekker er nyttige i hager hvor de dekker bakken mellom eksisterende busker og blomstrende planter. Noen groundcovers også tjene som en hage grensen planter og tolerere delvis skygge for vekst.

Urteaktige

Urter er årlig eller flerårig arter som visner i bakken i vinter. Flerårige urter regenerere når temperaturen stiger på våren og sommeren. Små og store urteaktige planter finnes. Noen mindre snikende groundcovers er fjellet Atlas tusenfryd, sølvfargede blader og hvite blomster med røde undersides; og Lammets øret, en sommer-blomstrende plante med lilla blomster og grå løvverk. Disse plantene vokser ca 1 til 2 fot i diameter og tolerere delvis skygge. En av de bredeste-sprer urteaktige variantene er trompet vintreet, en plante med gul, oransje og røde blomster. Dette anlegget vokser aggressivt og når bredden på 3 til 6 fot.

Woody

Snikende bakken dekker med woody stilkene er woody planter. En woody plante holder eller mister sine blader om vinteren, avhengig av om sin eviggrønne eller løvtre. Woody planter imidlertid ikke wilt til bakken. Woody planter er mellomstore eller store bakken dekker med bredder varierer mellom 2 til 8 føtter. Duftende sumac er en woody bunndekkende med gule blader og rødaktig blader i høst. Duftende sumacs er tørke tolerant og trenger bare delvis skygge. En annen woody bunndekkende er havet skum rose, som produserer hvite blomster fra juni til August. Havet skum roser er også i stand til å gjennomgå over gjerder.

Evergreen

Evergreens er woody planter som opprettholde deres løvverk hele året. Noen steder hvor eviggrønne bakken dekker gjør det bra er stater med tropiske eller subtropisk klima, som Hawaii og Florida. Tre evergreens med mellomstore bredde vekst er golde jordbær og sitron timian. Knust sitron timian blader avskrekke mygg hvis gned på huden. Golde jordbær har gule blomster og frukt, men frukt er uspiselige for mennesker. Begge evergreens tolerere delvis skygge.

Løvtre

Løvtre bakken dekker er woody eller urteaktige. Disse type planter mister bladene når temperaturene falle i høst eller vinter. Løvfellende planter miste sine blader å spare energi frem til neste våren. Blanke abelia og sandberry er to woody løvfellende planter som tåler delvis skygge for vekst. Sandberry når bredden på 4 fot, mens skinnende abelia er 3 til 4 fot bred når fullstendig modne. Noen løvfellende planter med urteaktig kvaliteter er verbena, en groundcover med en 3-fots bredde og lilla blomster; og jordbær, som tilbyr spiselig frukt.