Hva er et blad primære åre?

July 29

Hva er et blad primære åre?

Bladene kommer i en rekke farger, teksturer, størrelser og former, men i de fleste av dem, den primære venen er lett å oppdage. Se etter den store vein kjører nedover midten av bladet blad. Andre venene stråle ut fra den primære stemningen, som botanikere kaller også midvein eller midrib.

Funksjonen

Den primære venen fungerer med andre årer i bladet til utgjør en fabrikken karsystemet. Sammen sender de vann og andre materialer som trengs for viktige funksjoner som fotosyntesen hele blad. Den uvanlige plasseringen av et blad årer hjelper også botanikere identifisere plantearter.

Deler

Den primære venen og andre blad årer koble bladet blad petiole eller blad stilk, som festes blad til anlegget i seg selv. Bladets blodåre mønster eller tegning, består av lateral årer arrangert på hver side av den primære blad venen. Vener inneholder vedvev og phloem celler. Disse strukturer består av tråder kunne frakte væsker. Vedvev celler transportere vann mens phloem cellene flytte mineralsalter gjennom blad.

Beliggenhet

Den primære stemningen, sammen med eventuelle sekundære og tertiære årer, ligger innenfor vev av bladet blad, mellom den øvre og nedre overhuden, eller huden, av bladet. Denne midterste laget, kjent som mesophyll, er området hvor fotosyntese finner sted, slik at bladet og anlegget å produsere energi fra sollyset som den trenger å vokse.

Ordningen

Blad årer ordne seg til nettoført eller reticulated, mønstre eller parallell mønstre. For eksempel en vindrueranker årer hovedsidene primære venen og dele og dele i en kompleks, ofte delikat nettoført mønster. Lønneblader viser et lignende mønster. En ris eller mais plante, i kontrast, har en blodåre mønster der venene armen rett ut fra midrib i samme retning. Planter i gresset familien har ofte blader med parallelle vener.