Hva er et Birkin tre?

May 10

Hva er et Birkin tre?

Birkin er en gammel keltisk med engelsk og norrøne røtter som betyr bjørk eller bjørk tre og vises i folklore og keltiske sanger. En populær italiensk musikalsk gruppe som spiller jazzy versjoner av keltisk musikk samtaler selv Birkin treet, som også er navnet på en keltisk folksong om en ung mann som venter under en bjørk "i håp hans ain ekte kjærlighet tae se."

Avledning av Birkin

Reise tilbake til Birkins eldste urindoeuropeiske rotordene, etomologist Bill Casselman sier at kommer fra Sanskrit ordet "bherja," som betyr "lyse" og refererer til de bjørk hvite bark. Senere avledninger, birche og birk, finnes scenen engelsk historie kalt mellomengelsk, som strakte seg fra sen 11th til sent på 1300-tallet. Casselman bemerker at Birkin er et norsk etternavn fra West Yorkshire at betyr bjørk tre. Endre sist skaper "i" i birkin til og "e", det tyske ordet for bjørk (Birk).

Historiske tilkoblinger

Bjørk er mest kjent for sin skjønnhet og nytteverdi, er de en påminnelse om Holocaust for noen mennesker. Birkenau, som betyr bjørk engen på tysk, var en Nazi tilintetgjørelsesleir som grenset grove av bjørk. I diktet "The Birches av Birkenau" av Martin sverd, slutter forfatteren hans arbeid ved å si "Birkenau-sted for birches. / selv trærne var skadet."Romerne torturerte kriminelle med et våpen med en bunt av bjørk pinner pakket rundt en øks. I tid ble bunter av bjørk brytere et symbol i regjeringsmakt. Casselman påpeker at Abraham Lincoln Memorial i Washington, DC, har bjørk bunter skåret på bena på Lincolns stol. Men i Amerika, bjørk koblet oftere til American Indian historie fordi de ble brukt til å lage kanoer og teepees.

Folklore

Bjørk også er koblet til den gamle folketro i mange kulturer at treet symbolisert fruktbarhet og nytt liv. I sin bok "Blomst og Magic" sier Richard Webster at bjørk koster ble brukt i gamle britiske ritualet av å hoppe på kosteskaft når gifte. Bjørk er også kjent for repopulating logget, forstyrret eller brent skog, ifølge Cirrus bilde nettsted. Denne evnen til å forynge en skog bidrar til treets rykte for fruktbarhet, ifølge Tara Hill Design nettsted.

Voksende bjørk

Ifølge US Department of Agriculture, bjørk (Betula spp.) vokser best i kjølig, fuktig jord, men de må også full sol. Denne todelingen behov er vanskelig, fordi bjørk har grunne rotsystem som gjør dem utsatt for tørke og varme. Bemerker at en nord eller østlige eksponering er best for hjem planting, fordi det gir ettermiddag skygge. Bjørk vokse opp til 40 fot høye og har gule bladene i høst. Den foretrekker sur jorden med en pH på 5.0 til 6.5.