Hva er estragon blader?

April 26

Hva er estragon blader?

Estragon blader vokser på stammen av urt anlegget estragon (Artemisia dracunculus). Bladene er spisse, små, slanke og mørk grønn og den bare spiselige delen av anlegget. Estragon, også kalt dragon vørter, er en vanlig ingrediens i velsmakende mediterrane retter. Av urt opprinnelse er sporbare til Sentral-Asia, hvor det var sannsynligvis først dyrket i Sibir.

Typer estragon

Estragon fransk og tysk er de vanligste variantene. Urten har en søt aroma og smak sammenlignes med lakris, fennikel og anis. Russiske estragon har blekere blader enn andre typer og er ikke mye markedsført fordi det mangler duft og har en bitter smak.

Utvalg og lagring

Estragon er mest tilgjengelig i butikker i løpet av våren gjennom sommeren. Velg frisk estragon med stående, grønne blader som har en stikkende lukt. Unngå valg med brune, gule eller hengende blader eller skjøre stilker. Vask urt under kul rennende vann og blot tørt med papirhåndklær. Oppbevares i kjøleskap vegetabilske hyllen, og det vil holde opptil to uker. Tørket estragon blader sist lengste lagret i en lufttett beholder på et kjølig sted som får ikke direkte sollys. For beste smaken, erstatte tørket estragon hvert halvår.

Dyrking estragon

Du kan vokse estragon i en grønnsakshage eller i potter, innendørs eller ute. Urten trives i sandholdig jordsmonn med skikkelig drenering. Det må gjennomsnittlig sollys og bør bli vannet når jorden rundt stammen er tørre. Overwatering vil føre bladene slippe før de når modenhet. Noen ganger nedsette estragon for å fremme vekst.

Kulinariske bruker

Estragon legger en forskjellige søte og savory smak til kylling, sjømat, egg, de fleste grønnsaker og sauser. Det er den viktigste komponenten i bearnés saus saus, en rik smør saus laget med egg yolks, pepperkorn, kjørvel, sjalottløk og estragon eddik. For maksimal smak, legge frisk estragon på slutten av matlaging. Tørket estragon er best når du legger ved utbruddet av matlaging så smaker kan utvikle. Enten bruke estragon frisk eller tørket, bruk den sparsomt fordi for mye vil overmanne andre smaker retter.

Helsefordeler

Estragon er rik på sink, kobber, jern, kalium, kalsium, mangan og magnesium. Bladene også inneholder høye konsentrasjoner av vitamin A, C og B-kompleks antioksidanter som riboflavin, pyridoksin, folates og niacin.

Hjem rettsmidler

Folk bruker noen ganger estragon å kurere hikke, redusere flatulence og behandle halsbrann. Insomniacs hevder at te laget av brygget estragon blader induserer søvn. Olje av estragon er noen ganger gned på tannkjøttet å gi Tannverk lettelse.