Hva er enda Golden og Woolbright Persimmons?

May 15

Hva er enda Golden og Woolbright Persimmons?

Selv om wood fra amerikanske persimmon trær (Diospyros virginiana) er så hardt at det brukes til å lage golfklubb hoder, er dens frukt motsatt. Søt persimmon frukt er best nytes når de blir litt grøtaktig; Hvis du hoppe pistolen ved å spise dem før de myke, vil de slå munnen genseren. 'Selv Golden' og 'Woolbright' er to amerikanske persimmon kultivarer som gir produktive, høy kvalitet frukt.

Utmerkelse

Amerikanske persimmon er en av to primære persimmon arter. Japansk persimmon, også kalt Oriental eller asiatiske persimmon (Diospyros kaki), vokser i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 7 til 10, og dens kultivarer er vanligvis selges i dagligvareforretninger. Amerikanske persimmon er den hardføre arten som vokser i USDA soner 4 til 9. Sammenlignet med japansk arter, som du kan høste når de er fast og skarpe, amerikanske persimmons høstes når veldig myk, som betyr at de ikke holder godt etter du plukke dem. Følgelig er amerikanske kultivarer som "Selv Golden" og "Woolbright" ikke matbutikk stifter.

Astringency

Amerikanske persimmon frukt er utelukkende astringent, forhold til japanske Sorter, som kan være enten snerpende eller nonastringent. Snerpende persimmons inneholder alum, som har en umiddelbar, sterk tørking virkning. Hvis du biter i en umoden snerpende persimmon, gir innholdet Alun munnen en følelse av puckered, innsiden ut. Umoden "Selv gylne" og "Woolbright" kultivarer er fast og fortsatt festet sterkt av deres calyx til kvister. Når fruktene er myk touch og trekke lett fra trærne under milde press, de har mistet sine astringency og er søt å spise.

Særbu trær

Amerikanske persimmon trær er vanligvis Særbu, som betyr at de er enten mann eller kvinne. For å høste "Selv gylne" og "Woolbright" frukt, skal du plante flere tre - minst én mann og én kvinne. USA Forest Service bemerker at en mannlig treet kan pollinering 23 kvinnelige trær, så du trenger ikke å plante et likt antall menn og kvinner. Noen ganger ett tre kan gi både mannlige og kvinnelige blomster, men fruktene er sparsom og innhøstingen er skuffende.

"Selv gylne" og "Woolbright" funksjoner

Amerikanske persimmons er vanligvis svært seedy, noen ganger med flere frø enn masse. "Selv Golden" og "Woolbright" er to kultivarer som har blitt avlet har færre frø - vanligvis bare to til åtte. Begge er oppført ved Purdue University som produktiv kultivarer frukt som har gode smaken. Fordi "Woolbright" sprekker lett, er det best å plukke frukt fra trærne i stedet for å la dem falle så de ikke knuse. Spise dem snart etter innhøsting. "Selv Golden" er en av de eldste persimmon kultivarene.