Hva er en Torx fastnøkkel?

April 13

En Torx fastnøkkel er en L-formet verktøy som ligner en inn en seks spisse stjerne form på hodet. Skiftenøkkelen brukes til å fjerne Torx skruer, som har samme seks spisse innrykk.

Bruk

Torx skiftenøkler og skruer brukes til å sikre deler i elektronikk, biler og sykler. Skruene er utformet for å holde det innholdet mer bestemt sted enn tradisjonelle skruer, med mindre sjanse for å bli fjernet av tradisjonelle skrutrekkere.

Størrelse

Torx skiftenøkler varierer i størrelse med hver størrelse tilsvarende en bestemt skrue. Størrelser varierer fra en T1 fastnøkkel til en T100 skiftenøkkel. Hver nøkkel kan bare trygt fjerne skruene til en bestemt størrelse.

Lese skiftenøkler

Antall og stasjonsbokstaven for hver fastnøkkel bestemmer størrelsen på stjernen på slutten av skiftenøkkelen. T10 skiftenøkkel, for eksempel måler.107 inches over fra ett punkt til et annet. T100 måler.871 inches over fra ett punkt til et annet.

Andre typer

Mindre vanlige versjonen av Torx skiftenøkkelen er E-Torx skiftenøkkel som går rundt en tilsvarende skrue i stedet for i det fem punkt Torx skiftenøkler.

Kostnader

Per November 2010 finnes Torx skiftenøkler i jernvareforretninger for en gjennomsnittlig pris på $10 for et sett med 10 skiftenøkler.