Hva er en svampete plante?

October 31

Hva er en svampete plante?

Cucurbitaceae familie består av planter som vintreet avlinger. Inkludert i denne familien er meloner, vannmeloner, squash, gresskar, agurk og gourds. En type gourd er en svampete plante kjent som luffa og det er innfødt til India. Det finnes to typer luffa dyrket og brukt, men vanligste av to er Luffa aegyptiaca eller glatt luffa. Kjent bath svamp kommer fra denne luffa.

Voksende Luffa planter

Luffa er en raskt voksende plante best egnet for varmere områder, spesielt US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 8 til 11. Faren for frost har vanligvis gått tidlig til midten av mars i disse sonene. Luffa er plantet i åsene som squash, agurk eller gresskar. Plant tre til fire frø i hver bakke. Når vokser luffa, holde plantene langt fra andre planter i cucurbit familien. Luffa planter krever regelmessig vanning, men unngå å fukte bladene fordi blad fuktighet fremmer utviklingen av sykdommer. Hvis økende luffa som en svamp, må vinrankene sterk nok støtter slik at plantene å avle oppover slik frukter vokse rett.

Luffa svamper

Luffa svamper er laget av de mest moden fruktene. Modnes deres frukt produserer phytosponges. Når dyrket i Asia, Guatemala, Colombia eller Kina, er moden frukt høstet og gjennomvåt til ytre veggen og indre masse forfall. Svampene deretter vaskes fjerne alle overflødig avfall. Gjenværende fibrøs svamp er solen tørket og bleket hvit.

Eksempel bruker

Alle deler av planten brukes i de fleste steder hvor luffas vokser. Frøene gjøre olje og bladene og stammer brukes som dyr og insektmiddel. Eldre frukt er brukt til å lage pute stuffing eller sydd sammen og omgjort til filtre, varm pads, innleggssåler for sko, sandaler og bath matter. I Paraguay, luffa er kombinert med andre vegetabilske materiale og resirkulert plast gjør paneler som brukes i hjem og møbler.

Mat bruker

Umodne luffa frukt er høstet og brukes som en typisk sommer squash. I Maharashtra, India er både ridged (dodka) og glatt (ghosavala) luffa vanlig grønnsaker serveres med knust, tørket peanøtter eller bønner. I Kina og Filippinene brukes umoden luffa som patola, en grønne grønnsaker brukes i ulike retter.