Hva er en sommerfugl treet?

June 28

Butterfly treet (Buddleja davidii), eller flere vanligvis av butterfly bush, er en semi evergreen til løvfellende blomstrende busk fra Japan og nordvestre Kina. Anlegget, også kalt sommer lilla og buddleia, får sitt navn fra sin høye attraksjon for sommerfugler. Sommerfuglen bush er mye brukt som en stiftelse plante og som bakgrunn plante med mindre størrelse busker.

Anlegget beskrivelse

Butterfly treet eller butterfly bush har en moden høyde av 6 til 12 fot, med en gråtende vekst vane. Busk vokser 4 til 15 fot bred og har 6 - 10 tommers lang grå-grønn lanse-formede blader som vokser på lang, arching stammer. Hardfør røttene krever ikke veldig åpne områder til å vokse godt, og trives selv under trangt. Raskt voksende busk er svært varme-tolerant.

Blomster

Sommer-blomstrende blomster er Hovedattraksjonen i sommerfuglen bush. Små blomster klyngen tett til 8 - til 18-tommers lang hengende kjegler som er tungt nok til å gjøre stilkene bøye under vekten. Duftende blomster bo i blomst godt inn i den første frosten, og kommer i forskjellige nyanser av lilla, rød, rosa eller hvit, med oransje strupen. Visse kultivarer også blomstrer med lys blå eller lavendel blå blomster.

Tiltrekning til sommerfugler

Om fargerike blomster, med sine nektar fylt sentre, tiltrekke Sommerfugler som mange andre blomster, går tiltrekningen av sommerfuglen bush lenger enn dette. Anlegget også sender ut en spesiell honning-lignende duft som trekker i massene av sommerfugler som en magnet. Når lukten tiltrekker sommerfugler, begynne insekter å spise nektar-rik blomster. Spesielle duften av sommerfugl treet også trekker i møll og kolibrier.

Vekst krav

Sommerfuglen bush krever områder av full delvis solen for beste vekst og blomst. Anlegget er hardføre i USDA soner 5 til 10. Om busk dør til bakken i soner 5 og 6, regrows det raskt våren. Velg en svært godt drenert og moderat tørr jord. Busk er ikke masete om fruktbarhet eller jord pH. Unngå våt jord, så dette er trolig føre rot råtne. Deadheading blomst klynger forlenger blomst tid. Busk overfører enkelt med stiklinger tatt i sommer.