Hva er en Solar pipe?

March 4

Hva er en Solar pipe?

Mange boliger og bedrifter bruke aircondition og mekanisk ventilasjon for å bli avkjøle gjennom sommeren. Mens disse alternativene er effektive, de koster penger og bruke elektrisitet, som genereres ofte ved forbrenning av fossilt brensel. Solar peis er en måte å ventilere et hjem eller kontor gjennom passiv solvarmeanleggets uten å stole på elektrisitet.

Funksjoner

Solar skorsteiner absorbere varmen fra solen. Male dem svarte vil øke mengden varme de absorbere, siden sort materiale gjenspeiler mindre varme enn hvite. Velger retten materiale er også viktig for maksimal absorpsjon. Luften inne i Pipa stiger som det blir varmere, tegning mer luft i skorsteinen og skape en konveksjon gjeldende som suger kjøligere luften gjennom rommene nedenfor. I utgangspunktet er en solar pipe typen passiv ventilasjonssystem.

Elektrisk kraft

Solar skorsteiner har noen ganger blitt foreslått som en måte å generere elektrisk kraft. I disse design suger varm luft strømmer opp Pipa i kjøligere luften fra periferien. Som den kjøligere luften renner innover, driver det turbiner som genererer en elektrisk strøm. Disse designene er enkle og trenger ikke fossilt drivstoff til å operere. Men er hvor mye strøm produsert for et gitt område av landet små sammenlignet med alternativer.

Strøm skorsteiner

En pilottest av anlegget med solenergi peis i Spania, for eksempel løp fra 1982 til 1989. Til slutt genereres det bare 0,1 watt per meter kvadrerte. Selv om driftskostnader for disse plantene er lav, pleier kapitalkostnader (kostnaden å bygge anlegget) å være ganske høy. Hvis det finnes nok land og penger for bygging, men kan denne typen tiltak være et levedyktig alternativ.

Varme Exchange

Solar skorsteiner i boliger og bedrifter er mer beskjedne i sine mål, men deres funksjon er ikke mindre viktig enn ambisiøse solar skorstein kraftverk design. Ifølge Arizona Solar Center, kan solenergi skorsteiner oppnå air hastigheter på 1 eller 2 fot per sekund i hjem og kontorer. De kan også være utviklet for å fungere med metallrør underjordiske. Siden jorden under overflaten er skjermet fra direkte varmen fra solen, er sin temperatur mindre variabel. og som varm luft stiger solar skorsteinen, det trekker frisk, kjølig luft fra disse underjordiske rør - gjør passiv solenergi aircondition enda mer effektiv.