Hva er en rot vegetabilsk?

June 5

En rot vegetabilsk er en plante rot som er forberedt og spises som en grønnsak. Røtter anker planter i jord og er de viktigste veiene som vann og næringsstoffer er absorbert. Mens mange andre typer spiselige grønnsaker vokser under jord, som løk og poteter, kvalifiserer bare de som tjener som anlegget hele rotsystem som rotgrønnsaker.

Vanlige rotgrønnsaker

De vanligste rotgrønnsaker er gulrøtter, neper, pastinakk, rutabagas, rødbeter og reddiker. Også kalt Vinter grønnsaker på grunn av sin hardførhet, gulrøtter, neper, pastinakk, rutabagas, og rødbeter kan være plantet sent i sesongen og igjen i bakken godt inn i høsten. I enkelte områder kan modne grønnsaker i bakken og høstet hele vinteren om beskyttet av et tykt lag av mulch. Root cellars utviklet seg så kul fuktig lagringen steder for hage råvarer, spesielt rot avlinger som har lang holdbarhet Hvis riktig lagret.

Rot grønnsaker anatomi

Roten er den viktigste delen av en rot vegetabilske plante. Når en gulrot seed germinates, sender den en liten taproot i jorden på jakt etter vann og næringsstoffer. Som toppen av anlegget kommer over jorden, leder det meste av maten det produserer igjennom fotosyntese i roten, forårsaker det å forstørre. Som med alle rot vegetabilsk planter, gulrots forstørret blir taproot lagringsområde for de fleste av plantenæringsstoffer, fordeler som sendes til hvem spiser dem.

Voksende rotgrønnsaker

Når økende rotgrønnsaker, burde jord være arbeidet dypt slik at røttene full utvikling. Dette er spesielt sant av lengre gulrot varianter som røttene vokse til 10 inches. Rot grønnsaker trenger løs godt drenert jord beriket med massevis av organisk materiale som kompost eller alderen gjødsel. Planting avstand er også avgjørende å ha full root utvikling, med mindre de blir dyrket for sine grønne, for eksempel rødbeter og neper.

Root Vegetabilske Forberedelse

Rotgrønnsaker kan spises på mange måter. Reddiker spises tradisjonelt rå og deres tøffe fibrøs topper forkastet. Kålrot og bete er spiselige da kokte gulrøtter, som topper også vanligvis ignorert, kan spises rå eller tilberedt, mens alle deler av nepe. Alle rotgrønnsaker unntatt reddiker kan bli kokt og spist hele potetmos eller innlemmet i supper og stuinger.

Betraktninger

Fordi deres spiselige deler vokse underjordiske, kategoriseres løst andre grønnsaker som rotgrønnsaker. Disse inkluderer poteter og søtpoteter, som har røtter produsere knoller som faktisk deler av anlegget stammer. Andre planter, som Jerusalem artisjokker, vokser fra rotstokker som produserer potet-like knoller i bakken, mens løk og hvitløk pærer som forstørrer under jorden før de når modenhet.