Hva er en rødbrun treet?

August 1

Rødbrun treet er en type av treet peony (Paeonia delavayi) som er innfødt til Kina. Treet peoner er faktisk busker, ikke trær, rødbrun treet vokser 3 fot i høyden. Det bærer rødbrun blomster mellom 3 og 4 inches i diameter. Rødbrun treet, en staude, deciduous busk, vokser sakte og kan leve lenge, med prøver i Kina antas å være mer enn 200 år gammel, etter horticulturists for Iowa State University. Rødbrun treet er hardføre sonen 5 på den amerikanske avdeling av landbruk anlegget Hardiness sonen kart.

Bruker

Bruk rødbrun treet likt som hortensia, asalea eller andre blomstrende busk. Velg et delvis solrikt sted i hagen som trenger et bilde av interesse. Rødbrun treet gjør også en effekt som en prøven plante, men gi det masse plass eller beskjære det å holde det kompakt. Tre peoner, generelt er kostbar, så velg et sted å ikke bare vise det fram, men en som også som passer med sin bekymring behov.

Planting

Den raskeste måten å drepe rødbrun treet er ved å plante det feil eller på feil tidspunkt. Anlegget bareroot busk høsten og beholderen anlegget i vår eller høst. Fjerne ugress og annen vegetasjon vokste rundt området slik at nyplantede rødbrun treet ikke er tvunget til å konkurrere for fuktighet og næring. Plant rødbrun treet på samme dybde som det vokste i barnehagen og holde jorda fuktig mens den etablerer.

Omsorg

Unngå beskjæring rødbrun treet høsten eller risikerer du kutte av neste sesongs blomsterknopper. Så snart du oppdager nye vekst i våren, gjødsle rødbrun treet med 3 Ibs. 5-10-5 gjødsel. Splitte granulater på jord - 6 inches fra busks base - og spre den rundt. Vann etter gjødsling å suge produktet i jorden. Dette er den eneste gjødsel rødbrun treet krever per år.

Forplantning

Rødbrun treet frø krever en periode lagdeling bryte dormancy. Fyll en plast sandwich pose halvfull med fuktig sand eller perlite og presse frøene i blandingen. Tett sekken og kjøle den i 90 dager. Når du fjerner posen fra kjøleskapet, plassere den i et område som fortsatt 75 grader F. Innen to til seks uker frøene spirer og bør fjernes nøye og plantet 1 tomme dyp i barnehage potter fylt med like deler potting jord og sand. La potten i en kjølig og skyggefull flekk utendørs eller i et drivhus. Vokse rødbrun treet i stadig større potter i to år før planting det i hagen.