Hva er en Press Release ventil?

February 23

Hva er en Press Release ventil?

Temperaturbryteren på vannet varmer pinnene og vannet begynner å koke. Trykk skyrockets til tanken sprekker i en massiv eksplosjon som en bombe gjennom huset. Uten sikkerhet lettelse ventiler, kan dette lett bli en sann historie.

Sikkerhetsventiler lettelse

En trykkventilen, eller trykkreduksjonsventil, er en sikkerhetsanordning installert på eller nær toppen av noen tank som inneholder en væske som er utsatt for trykkoppbygging fra noen varmekilde. De er laget for å åpne og la press for å unnslippe slik at tanken ikke vil eksplodere, så lukke igjen når trykket er under faren punkt.

Hvordan virker de?

En pipe brystvorte strekker seg fra bunnen av trykkreduksjonsventil (PRV/Drilling) og skrus på toppen av tanken. Ventilen inneholder en spenning vår og en flat plate, våren holder platen tett mot slutten av brystvorten. Når trykket i brystvorten er sterkere enn forhåndsinnstilte våren trykket, er platen tvunget oppover, slik at presset til å flykte fra brystvorten. Når trykket synker lavere enn av press våren, vil platen igjen bli skjøvet mot brystvorten, lukke er PRV. Vann varmeapparatet PRV har også en temperatur sensor utvide i tanken gjennom brystvorten, som kan også åpne ventilen hvis temperaturen overskrider et forhåndsinnstilt fare nivå.

Andre vanlige bruksområder

PRVs har mange vanlige programmer. De brukes på varmtvannstanken på ovner i boliger og andre bygninger med varmt vann varme, på propan sylinder gassgrill og propan tank i naboens bakgård. De brukes også i atomkraftverk og på nitrogen tanker bønder bruke. Hver trykket tank som kan oppleve en farlig økning i trykket er pålagt ved lov å ha en PRV installert.