Hva er en potet kaktus?

June 29

Innfødt til den vestlige halvkulen, potet kaktus (Opuntia fragilis) er også mer allment kjent som en type piggete pære kaktus. De hybridize lett i Opuntia arter, skape mange anlegg varianter, både i dyrking og i naturen. Opuntia kaktus har vært brukt medicinally og som mat av innfødte kulturer i Amerika siden forhistorisk tid.

Utseende

Vokser i 2 - 5 fots diameter klynger, har potet-formet og -størrelse kaktus tornar ekstremt lang i forhold til deres samlede størrelse. De viktigste stilkene, som grenen ut fra litt hovne ledd, er enkelt frittliggende og forankret for å gjøre nye planter. Gul eller grønn blomstene er om lag 2 inches bred med sju eller flere kronblad. Den blomstrer fra mai til juli.

Native Habitat

Potet kaktus er innfødt til prærien, foten, semi-ørkenen og sandstrender, steinete terreng i den vestlige delen av USA. Det er vinter-hardføre, vokser så langt nord som US Department of Agriculture hardførhet sone 4, med minimum vintertemperaturer på minus 25 grader Fahrenheit.

Omsorg og kultur

Vokse piggete pære kaktus i sandstrand, godt drenert jord i full sol. De tåler steinete knauser og gjøre det bra i rock hager. Holde dem tørre vinteren; kaktus er mer sannsynlig å overleve frost når de er dyrket på den tørre siden. Overføre ved å skille på leddene. Tillate klippekanten tørke for en dag eller to før du presser den i jorden. Røtter vil danne 6-12 uker.

Kulinariske og medisinsk bruker

Kalt "nopal" av aztekerne, ble noen piggete pære kaktus varianter oppdratt som en grønnsak av indiansk kulturer. Padleåre er skåret i strimler og tilberedt som grønne bønner, forvandlet til en rett som kalles "nopalitos."

Leddene er satt til en flamme, og åpnet som en helbredende omslag for astmasymptomer, øreverk, hud abrasions og svulster. Opuntia brukes også eksternt for å behandle huden forhold som solbrenthet, utslett, hemorroider eller insect biter.

En infusjon er søtet og tatt peroralt å behandle feber og lindre brystsmerter.