Hva er en oransje Mallow plante?

October 26

Hva er en oransje Mallow plante?

Oransje mallow er fellesnavnet for slekten Sphaeralcea. Oransje mallow er innfødt til ørkenen slettene og lavere fjellområdene og kan finnes fra sør i British Columbia til vestlige Montana og inn i California, Utah og Arizona. Sine lyse oransje blomster er en slående kontrast til brun og grønn vegetasjon som dominerer disse landskap. Mange kultivarer er tilgjengelig for dekorative.

Beskrivelse

Blomstene av oransje mallow anlegget har fem overlappende kronblader og er lys farget i nyanser fra lys til dyp oransje. Bladverket er myk grønn med en fløyelsaktig tekstur og en særegen tre-lobed form. Det er en spredning flerårig som vokser til en høyde på 3 fot.

Vekst og omsorg

Oransje mallow er hardføre i USDA soner 8b 11 og tørke tolerant. Den trives i full sol, men enkelte Sorter vil tolerere lys. Oransje mallow krever en alkalisk jord med en pH fra 7.9 til 8,5.

Dekorativ bruk

Oransje mallow er et populært valg i perennial gardens for lavt vedlikehold og slående farge. Den blomstrer helt fra våren gjennom midtsommer. Blomstene holde seg vel når kuttet og brukt i blomsteroppsatser. I tillegg kan fargerike blomster hjelpe tiltrekke Sommerfugler i hagen din.

Vanlige navn

Planter i slekten Sphaeralcea går av en rekke vanlige navn. I tillegg til oransje mallow inkluderer disse aprikos mallow, ørkenen globemallow, ørken-hollyhock og ørken mallow.

Tips

Vær forsiktig så du ikke overwater oransje mallow. Ifølge Cochise County, Arizona mester gartner Cheri Melton er overwatering en av hovedårsakene til rust, en fungal sykdommen.