Hva er en lilla bær vokser i klaser som en drue, men veldig syrlig?

November 24

Mørk lilla bær klynger som modnes i sensommeren og ser ut som små druer med en terte, ganske Sure smaken er hyllebær. Kokt lilla hyllebær er fullpakket med ernæring og helse fordeler og brukes til å gjøre en rekke oppskrifter, samt fargestoffer, smakstilsetninger og selv medisin.

Typer av Elderberry

Hyllebær busker eller trær har duftende, store hvite blomsten oppsikt i våren som blir drue som klynger av lilla til svart bær på sensommeren. Wild hyllebær planter, innfødt til USA, er ofte funnet langs bekker og på veikanten store deler av landet, særlig i fuktige områder med godt drenert jord. Planter selges kommersielt både deres frukt og deres verdi som dekorative planter.

Bruksområder for Elderberry

Spise rå hyllebær forårsaker gastrointestinal nød i noen mennesker, så vær forsiktig når spise dem ut av hånden. Når de er kokt, bruke moden lilla hyllebær som druer til å lage syltetøy, chutney, eddik, vin eller juice. Hyllebær er også egnet for bakervarer i stedet for eller i kombinasjon med, frukt som blåbær og bjørnebær. Du kan tørke hyllebær blomster og bruke dem til å lage te.

Ernæringsmessige verdien av hyllebær

Hyllebær er en ernæringsmessig kraftpakke som er en god kilde til fiber, jern, kalium, og vitaminene A og B6. Hyllebær inneholder mer vitamin C enn de fleste andre frukter, inkludert druer (36 milligram per 100 gram versus 4 milligram, henholdsvis), og har høye nivåer av antocyaniner, en klasse av flavonoider som er antatt å øke immunitet. Hyllebær er også spioneringen for sin evne til å redusere varigheten av influensa.

Hyllebær toksisitet

Hyllebær inneholder cyanogenic glykosider, som er knyttet til giften cyanid. Ukokt hyllebær kan være mildt giftig og føre til oppkast og kvalme. Om kokte eller rå, unngå å spise frukt i rød hyllebær (Sambucus racemosa); den inneholder flere giftstoffer enn svart eller lilla hyllebær brukes primært som en dekorativ plante.