Hva er en Lapacho treet?

October 5

Lapacho treet er innfødt til Sør-Amerika og kan vokse opp til 150 fot høy. Indre barken brukes i urtemedisin til å behandle fungal problemer og andre forhold. Treet er også noen ganger referert til som "Ipe," "Trompet tree" eller "Poui." Det er et blomstrende tre, og blomstene er vanligvis rosa, men kan variere i farge fra hvit til magenta avhengig av arten.

Kjennetegner treet

Navnet "lapacho" omfatter om hundre arter av tre, alle i slekten "Tabebuia." Disse store, blomstrende trær finnes som landskapet planter i mange søramerikanske byer. Lapacho tre er ekstremt motstandsdyktig mot insekter og sykdom. Som en av de mest holdbare hardwoods i tropene foretrukket det i bygging av bygninger, båter og selv verktøy.

Gartnere og landscapers kan vokse en art av dette treet fra frø, "Tabebuia impetiginosa", som markedsføres under navnet "Rosa trompet Tree." Denne arten, hvilke blomster med rosa blomster om våren, kan vokse til ca 90 fot, men kan holdes mindre hvis ønskelig.

Historie og tradisjonell bruk

Lapacho treet har en kjent historie med bruk. Innfødte stammene i hele Sør-Amerika har brukt den indre Barken av lapacho treet for ulike medisinske bruksområder, inkludert fungal infeksjoner, slangebitt, åndedretts problemer og revmatisme. Mange regnskogen indianerstammer brukt lapacho tre for å lage jakt buer fordi de betraktet dette treet å være full av styrke og kraft.

Medisinsk bruk

I moderne tid har lapacho, som er vanligvis referert til som "pau d'arco", blitt studert for sine fordeler som en urte medisin. Det har vist seg å være effektiv i behandlingen av fungal forhold og brukes både eksternt og internt for plager som candida, fotsopp og spiker sopp. Pau d'arco brukes også til å behandle mikrobiell forhold som infeksjoner, feber, forkjølelse og flus. I tillegg er det ansatt i alternative kreft behandlinger som mange dyrestudier har vist det har anti-svulst aktivitet.

Forberedelse og dosering

Når du bruker lapacho eller pau d'arco som en urtemedisin, er det viktig å være sikker på at produktet er laget med den indre Barken av anlegget, som er der den aktive forbindelser er funnet. Tørket barken kan være brygget i te, med en halv kopp tørkede bark per quart vann. Denne metoden er best for ekstern bruk, for eksempel hender eller føtter plaget med nail sopp kan gjennomvt i te. Eller en vaskeklut kan dyppet i te og brukes til berørte områder.

Kapsler er den mest anbefalte metoden for intern bruk, med en foreslått dose av tre 300mg kapsler per dag. En annen måte å ta urten er som flytende ekstrakt eller "skjr." Foreslått dosering er 60 drops tre ganger per dag av flytende ekstrakt fra et velrenommert selskap som Gaia urter eller Herb Pharm.