Hva er en god naturlige plante mat for basilikum?

October 10

Basilikum er en av de mest populære og enkel å vokse kulinariske urtene for hjem gartnere og gourmet kokker. Alle planter nødvendige grunnleggende næringsstoffer for å trives, inkludert nitrogen (N), fosfor (P) og kalium (K), i tillegg til mikro-næringsstoffer. Mest naturlig eller organisk plantemat har tilstrekkelig nivå av næringsstoffene på krevd å dyrke basilikum og gi bøndene et "grønt alternativ" til konvensjonelle kunstgjødsel.

Naturlige plante mat alternativer

Hjem gartnere har flere gode naturlige plante mat alternativer som er tilgjengelige, inkludert husdyrgjødsel, grønnsaker og hage kompost, ormen kompost og tare løsninger

Husdyrgjødsel

Composted animalske manures er blant de vanligste datakildene av gjødsel brukes av organiske gartnere. De vanligste manures brukes er kua gjødsel og kylling gjødsel. Både ku og kylling gjødsel må komposteres før du bruker dem i hagen å unngå skade på frø eller røtter og eliminere muligheten for forurensning med patogener som E Coli og salmonella. Kua gjødsel og kylling gjødsel finnes allerede komposteres og klar fra de fleste hagesenter. Gartnere som har tilgang til fersk gjødsel kan kompost det selv.

Vegetabilsk og hage kompost

Vegetabilsk utklipp fra kjøkkenet og plante materiale fra hagen kan brukes til å lage kompost. Kompostering kan skje passivt i kompost hauger eller kan akselereres opp med vanlig snu eller ved hjelp av en mekanisk "kompost maker" som fanger opp varme og forenkler snu. Husholdning kasserer som brokkoli stammer, potet skreller, kaffegrut, frukt, skall og egg skall er utmerket for å lage kompost. Hage-avfall som forlater og gress tilbehør kan også komposteres. De kan komposteres separat eller kan kombineres med kjøkken vegetabilske srcaps.

Ormen kompost

Montessori eller vermicomposting er bruk av enkelte arter av å bryte ned organisk materiale i worm støpegods og hummus, som er usedvanlig høye næringsstoffer for planter. Rød wigglers (Eisenia foetida) eller europeisk natt crawlere er de vanligste artene av ormer for vermicomposting. De fleste hjem gartnere bruk orm hyller konvertere deres vegetabilsk utklipp til vermicompost.

Naturlig gjødsel

Naturlig gjødsel kan innlemmes i hagen ved blande det inn i jord, top dressing eller gjøre gjødsel te. Når du bruker potting jord for å starte planter eller beholder hager eller sin, innlemme 25 prosent husdyrgjødsel eller vermicompost inn i blandingen. Når du bruker det direkte i hagen senger, bruke en tomme av kompost. Dette kan være blandes inn i jorden før planting eller kan legges til hagen som en top dressing.

Tips og triks

Unngå hest gjødsel fordi den vil innføre store mengder av ugress i hagen. Pass alle manures er riktig komposteres (minst 90 dager for blad avlinger og 120 dager for rot avlinger).