Hva er en flens for avløp?

May 23

Hva er en flens for avløp?

En flens er en tallerken eller flat ring som er boltet, ødelagt eller sveises på slutten av en pipe vanligvis for å tillate tilkobling med en annen kanal. Det finnes forskjellige typer flenser, men de deler alle den samme generelle karakteristiske tilrettelegge montering og demontering av rørsystemer.

Definisjon

Ifølge rør designere er en flens "en plate type enhet, vanligvis runde, som er knyttet til slutten av et rør, montering, ventil eller annet objekt å lette montering og demontering av et rørsystem."

Formål

En flens gjør det enklere å åpne et rørsystem for rengjøring, inspeksjon eller modifikasjon. Flenser gjør det mulig for rør av ulik lengde og figurene kobles sammen. Noen flenser forsegle av endene av rør; noen har spesielle mekanismer for trykkontroll.

Typer

Ifølge Werner Sölken, ingeniør med 35 års erfaring i petroleum og kjemisk industri, finnes det syv Standardtyper av flenser: sveis halsen, slip-on, blind, socket sveise, gjenger, fanget joint og ring type felles. Uavhengig av type overholder flenser standarder for ASME (American mekanisk ingeniør) og ASTM International (opprinnelig American Society for Testing og materialer).

Materialer

Rørleggere bør velge flenser som passer materialet i rørsystemet. De vanligste typene flenser brukes i avløp er laget av plast, aluminium, messing, karbonstål, rustfritt stål, støpejern og bronse. Noen flenser kan være dekket med et annet materiale å forbedre kvaliteten av segl.

Installasjon

Flenser er vanligvis sveiset eller skrudd på plass, og alle typer unntatt fanget felles har et hevet ansikt lik kontakt området tilknyttede pakningen. Noen typer er boltet på plass, men disse pleier å bli brukt i lavtrykk rørsystemer.