Hva er en Amp sonde?

August 31

Amp sonder, også kjent som Amperemetre eller strømstyrke meter, er enheter som klemme på en elektrisk forbindelse så elektriker kan sjekke strømstyrken eller spenning på en wire uten å komme i direkte kontakt eller koble fra strømkilden.

Industrielle applikasjoner

Disse verktøyene brukes til å sikre en elektrisk enhet fungerer riktig, for å fastslå krets belastning og generell elektrisk feilsøking. Sonder er skreddersydd mot elektrisk produksjon av programmer i bransjen for eksempel luftfart, bilindustrien og generell husholdningsbruk.

Typer

Tre vanlige typer klemme-på elektrisk sonder brukes av elektrikere og klassifiseres på grunnlag av hvordan de opererer og mekanismer som de opererer. Disse er kjent som gjeldende transformator, mest brukte amp sonde, jern vane og hall effekten.

Oppgaver

Amp sonder kan gi en rekke elektriske måle funksjoner. Noen av de vanligste måler laster på kretser, identifisere på hvilke krets nettstrøm opererer, sjekke mater kabler for balanse, testing for elektrisk lekkasje på kretser og måle gjeldende i kontroll krets skap.