Hva er en Allen fastnøkkel?

October 17

En Allen fastnøkkel, også kalt en hex-nøkkel eller heksadesimal skrunøkkel, er en liten, L-formet verktøy som brukes til å passe skruene med Sekskantet fordypninger, som ofte brukes i små områder der standard skruene er for stor eller vanskelig.

Bruker

Skruene kompatibel med Allen wrenches brukes ofte i biler, motorsykler og sykler på grunn av deres evne til å operere på trange steder.

Størrelser

Allen wrenches kommer vanligvis i en rekke forskjellige størrelser. De mest brukte standard størrelsene, som er fastsatt av SAE International, er 5/32, 3/16 og 1/4 tommer i standard tiltaket. I beregningen brukes de vanligste 4, 5 og 6 mm skiftenøkler.

Historie

Allen fastnøkkel ble utviklet i tidlig 1900-tall av Standard trykk stål selskapet. Varemerket for L-formet design ble etablert av Allen produksjon selskapet i 1943, derav navnet Allen skiftenøkkel.

Klager

Det vanligste problemet med Allen wrenches er misplacing eller mister skiftenøkler i settet. De er små og kan være lett blandet blant andre verktøy. Det er lurt å holde Allen wrenches på en nøkkel ring eller i en egen beholder.

Spesielle Allen Wrenches

De fleste Allen wrenches, på grunn av deres L-formet design, har en tøff overflate for hånden når gir dreiemoment. Spesiallaget Allen wrenches kommer med store håndtak for enklere grep. Allen wrenches er også gjort en multiverktøy, Swiss Army kniv-lignende innretning for bedre grep.