Hva er det nasjonale blomsten av Skottland?

November 24

Hva er det nasjonale blomsten av Skottland?

Det nasjonale blomsten av Skottland er thistle; Det har vært et symbol for landet mer enn 700 år. Gamle legenden lagret thistle's stikkende kronblad skottene fra brutalt angrep under en invasjon av norrøne. I dag, tradisjonelle skotske familier wear en thistle insignia, og det er en populær design for moderne smykker.

Legenden om Thistle

I middelalderen, som historien går, lagret thistle blomsten Skottland fra en brutal invasjon av norrøne. I håp om å bakholdet skotske hæren, tok en av soldatene er norrøne støvlene hans av for å krype sakte langs gresset mot intetanende skottene. Da han gikk på en stikkende thistle, skrek han ut i smerte. Følgelig varslet støy den skotske hæren, som kjørte potensielle inntrengerne av Skottland. Denne hendelsen er kjent som slaget ved Largs. Thistle blomsten, derfor ble kjent som «Guardian Thistle.»

Historien om Thistle

Den første utgaven av thistle som offisielle kongelige emblemet til Skottland skjedde under regimet til James III i 1470 og var annerkjent idet det kongelige merket av The Stuarts, det britiske monarkiet som styrte Skottland fra Frankrike til 1714. Av 1474, var bildet av thistle blomsten gravert på sølvmynter. Og 1570 kong James V etablert den mest prestisjefylt og edle ære av knighthood i Skottland, kjent som «av Thistle."

Symbolikk

Thistle blomsten, er ifølge Houseofnames.com, en gammel Heraldisk emblem symboliserer smerte og lidelse. Gamle greske botanikeren Dioscorides sa thistle blomsten kunne behandle mennesker som lider av melankoli.

Fysiske egenskaper

Men det er mange typer tistler, har disse blomstene fellestrekk som nål som spines, grønt løv og lys lilla, stikkende-formet blomster. Deres stammer vokse fra 18 inches til 5 fot høy. Interessant, utbredelse frøene, som inneholder en struktur av silkeaktig hår ligner trekk av en Løvetann, under vindfulle forhold.

Populære bruksområder

Ifølge Botanical.com, Scotch thistle (også kjent som bomull thistle), vokser rikelig i England, og dens bomull fiber brukes til ting puter. I tillegg brukes olje utvinnes fra Scotch thistle frø hele Europa i gammel stil oljelamper og også for kulinariske formål. I Skottland, bildet av thistle blomsten fortsatt blir sett på dagens sedler.

Invasive arter

Ifølge National bærekraftig landbruk informasjon Service anses tistler en stor plage i USA og deler av Storbritannia (ifølge NoMorePests.co.uk) fordi de skade korn avlinger og andre nyttige grovfôr. Og fordi tistler er sett på som invasiv ugress, de må, ved lov, bli utslettet fra privat eiendom.