Hva er det latinske navnet Freesia?

August 11

Det vanlige navnet på planter kan variere etter område---for eksempel hva noen folk kaller en "marsh marigold", andre kalle en "cowslip"---så planter også er tildelt vitenskapelige navn å eliminere tvetydighet og identifisere individuelle arter. Vitenskapelig navn er basert på latinske ord, er det noen ganger referert til som "Latin navnet" av anlegget. Det vitenskapelige navnet består av slekten navn, som refererer til en gruppe av nært beslektede planter med lignende egenskaper, og en Artsnavn å finne bare én variasjon. Det felles navnet freesia brukes til å beskrive en favoritt hage blomst, men "Freesia" er bare navnet, og det er faktisk mange forskjellige arter av freesia i verden.

Opprinnelse

Slekten Freesia er oppkalt etter F.H.T. Freese, 1800 lege fra Tyskland. Freesia vokser vilt i Afrika og to arter, Freesia corymbosa og F. caryophyllacea, ble dyrket i Europa i 1766. Europeiske botanikere fortsatte navngiving og dyrke freesia arter hele 1800-tallet, og ifølge Alice Notten fra Kirstenbosch National Botanical hage i Sør-Afrika, er det nå 16 kjente arter av freesia.

Freesia Alba

En av de vanligste artene av freesia er F. alba. I Latin, ordet "alba" betyr "hvit" og F. alba har rene hvite kronblader med en dash av gult. De har også noen ganger et snev av lavendel i den uåpnede bud og en liten lilla seiersrekke dypt i halsen. F. alba er sterkt duftende og vil gi statsborgerskap i hager i varme klima som California.

Andre arter

F. grandiflora har scarlet røde blomster med en mørkere røde sentrum. "Grandiflora" oversetter fra Latin betyr "store blomster." F. viridis, arter navnet betyr "green" på Latin, har grønnaktig gule blomster med tynne kronblad. F. avføringsmiddel kommer i nyanser av rød eller rosa blomster, med noen hybrider kommer i blå eller hvit. "Avføringsmiddel" oversetter fra Latin betyr løs og betydninger arten mer åpne vekst vane.

Freesia omsorg

Fordi de stammer fra Afrika, freesia krever et varmt klima og kan ta liten eller ingen frost. De er generelt ansett hardfør USDA sonen 9. Hvis du er i et kjøligere klima, kan du vokse freesia i beholdere, eller du kan plante pærene våren og grave dem opp i høst å lagre dem i et tørt, mørkt sted. Freesia vokser best i surt, godt drenert jordsmonnet og foretrekker morgensol og ettermiddag skygge. Vann freesia ukentlig. Hvis du vokser freesia i hagen, må du beskytte pærene fra føflekker og pilegrimer. Freesia er pollinated av bier, og i høyre plassering vil selv og spredt over hele hagen.