Hva er den største bambus anlegget?

October 5

Hva er den største bambus anlegget?

Bambus er en flerårig gress. Av mer enn 1000 arter er noen små og møre, mens den største - generelt referert til som tømmer bambus - er woody og vokse til å bli mer enn 100 fot høy.

Dendrocalamus brandisii

En rekke bambus innfødte til India, Dendrocalamus brandisii kan være den høyeste blant de mange gigantene. Ifølge horticulturalists ved University of Hawaii, kan noen eksemplarer nå 120 fot.

Dendrocalamus giganteus

Dendrocalamus giganteus, en annen tømmer giganten, får av en rask start vokser mer enn 20 feet tall i mindre enn tre uker under ideelle vekstforhold. Etter at den vil fortsette å vokse i samme tempo eller raskere før den oppnår høyder til ca 100 fot.

Kjører bambus versus Clumping bambus

Når plante bambus er det viktig å vite forskjellen mellom kjører bambus og klumper bambus. Kjører bambus gjengi raskt sende ut mange lateral skudd mens clumping bambus kan heves som et enkelt eksemplar.

Bruksområder for tømmer bambus

Tømmer bambus har lenge vært brukt som et sterkt og holdbart materiale, men det kan også brukes i møbelindustri. De unge skuddene av planter er spiselig. Noen varianter, som Calcutta bambus (Dendrocalamus strictus), brukes i papir-making. Calcutta bambus vokser fra 80 til 100 fot høy.

Junior versjoner

Ikke alle bambus gress er kjemper. Den minste kjente variasjonen, Sasa pygmaea eller dverg bambus vokser bare ca 1-1/2 fot høy og er dyrket som en bunndekkende.