Hva er den raskest voksende arten av gress?

February 22

Hva er den raskest voksende arten av gress?

Mange forskjellige typer gress finnes i verden, og bare noen få brukes for plener. Arter varierer i skyggen, tekstur, maksimal høyde og selv hastigheten på veksten. Flere arter av gress er faktisk veldig fort dyrkere, inkludert bambus, som er den raskest voksende medlemmet av gresset familien.

Bambus

En av de raskest voksende plantene på planeten, bambus er medlem av gresset familien og for tiden den raskeste på voksende av dem alle. Økende overalt fra isen snødekte fjelltoppene i Tibet i Sahara ørkenen, bambus har utviklet seg til over 1000 forskjellige arter. Raskeste bambus kan vokse 46 tommer per dag. Denne typen gresset er ikke bra for plener, er det noen ganger brukt som en naturlig gjerde i verft og hager. Hastigheten på bambus veksten gjør det en rask sprederen og det er invasiv mindre forholdsregler bambus skyttergravene er satt på plass.

Rye

Av plenen gress er ryegrasses den raskest voksende. To arter av ryegrass brukes på plener i USA blant annet italiensk rug og flerårige rug. Disse gress spire innen 10 til 14 dager og kommer 2 fot i lengde over en sesong hvis ikke korte. Ryegrass oppretter en tykk matte gress, som gjør den egnet for lekeområder for barn så vel som for rask bunndekkende. Disse gress foretrekker kjøligere klima, som de i det østlige USA, men mange hybrider og utviklet ryegrasses brukes også i varmere områder, for eksempel Texas.

Redtop

En annen nordøstlige plante som thrives i kjøligere klima er redtop gresset Agrostis sypress. Spirende i løpet av ni dager, dekker redtop områder raskt i fin og myk bølgete gress som funksjoner røde tips om sommeren. Selv om redtop gress germinates raskere enn ryegrass, det modne ikke så raskt og er ikke så tykk som bunndekkende. Dette gresset er ofte brukt som en naturlig preventiv til jorderosjon.

Fescue

Varmere områder nytte av den raske veksten i fescue. Denne typen gress germinates i løpet av 10 dager og vokser raskt i både sol og delvis skygge. I motsetning til noen varianter av gress, fescue vokser utover fra flere stammer og kan nå opp til 4 fot i en sesong hvis ikke tendens regelmessig.

Bentgrass

Spirende i løpet av sju dager, begynner bentgrass å grønne raskere enn andre arter. Etter innledende rote gjennom jorden, bentgrass bremser betydelig og tar en hel sesong å modne. Likevel denne gress, som ofte brukes for putting-greener, er fast bosatt når etablert og vil levere grønn år etter år.