Hva er den gjennomsnittlige levetiden til en ovn varmeveksler?

February 17

Hva er den gjennomsnittlige levetiden til en ovn varmeveksler?

I tillegg er kjernen i ovnen din og dens funksjon er å overføre varme produsert av brennende drivstoff luften i huset ditt. Som ovn varmer og avkjølt, metall veggene i varmeveksleren utvide og kontrakt. Over tid fører dette metallet warp og sprekk. Dette er en normal prosess som alle varmevekslere til slutt falt. Gjennomsnittlig levetid på en varmeveksler er rundt 20 år, men noen varmevekslere mislykkes mye tidligere.

Symptomer

Rust merkene på en ovn kan indikere at du har en sprakk varmeveksler, fordi varmevekslere er utsatt for problemer hvis din ovn er utsatt for våte forhold eller vann fra en avløp lekkasje drypper på varmeveksleren. Hvis du har en gass ovn, kan du se etter bevis for en sprakk varmeveksler ved å undersøke fargen og mønsteret flammen når viften slås på. Hvis flammen endrer farge, eller vakler og hopper når viften slås på, kan i tillegg være skadet.

Inspeksjon

Flere tester kan utføres for å kontrollere din varmeveksler for sprekker. En visuell inspeksjon kan noen skade, men bare 20 prosent av varmeveksleren er synlig, du bør ikke stole blindt på en visuell inspeksjon. Bruke en telescoping speil og lommelykt vil tillate deg å se. Utseendet på misfargede metall eller sot i varmeveksleren tyder også på at det er sprukket. En vanlig test innebærer å plassere en røyk bombe i varmeveksleren og ser å se hvis røyken forsvinner ut i plenum kammeret.

Tidlig sprengning

En skitten luftfilteret, fan eller rørledningene reduserer luftstrømmen i din ovn, forårsaker overoppheting. Temperaturen stiger forårsaket av skitt og støv er vanligvis nok til å slå ovnen ned, men over tid, det fører til metall trøtthet som kan føre til tidlig cracking av din varmeveksler. Rust oppbygging også forkorter livet av varmevekslere. Rust problemer er mer alvorlige når klorerte forbindelser i rengjøringsmidler, blekemidler og andre husholdningsprodukter kombinere med vann skjemaet saltsyre. Denne syren corrodes ovnen og ruiner i tillegg. Varmevekslere kan også sprekk for tidlig når de er skadet eller falt under frakt eller installasjon, eller hvis de har produksjonsfeil.

Utvide levetiden til din ovn

Rengjøring og vedlikehold ovnen din vil forlenge levetiden til dine varmeveksler. Sikre en god flyt av luft ved å endre ovn filter når det blir skitne. Kontroller luftventiler og kanaler for blokkeringer og holde dem rene. Rydde blader og motoren gjør din ovn mer effektive og sikre at din varmeveksler ikke sprekk for tidlig.

Reparere eller erstatte varmevekslere

Varmevekslere kan erstattes på mange ovner, men ikke på enkelte gamle ovner, som er en integrert del. Følgelig kan det ikke være mulig å finne en varmeveksler hvis din ovn er 20 år eller eldre. I tillegg er den dyreste delen av ovnen, er det heller ikke alltid kostnadseffektivt å erstatte dem med ovner som er 10 år eller eldre. Kjøpe en ny, kan høyere effektivitet ovn være et bedre valg.