Hva er deler av trapper?

December 11

Hva er deler av trapper?

Etablering av en trapp og sin stil, avhenger av hvordan og hvor trappen som skal brukes. Men lineær trapper vanligvis har de samme grunnleggende komponentene: stringere, løpebaner og stigerør. Andre elementer kan legges også.

Stringer

En stringer er et solid stykke lineær trelast som vanligvis strekker seg over hele lengden av trappen. En trapp har en stringer på begge sider for å gi form, og noen har en eller flere stringere skjult under for å støtte vekten av trafikken opp og ned trappetrinnene. Spiral trapper i stedet har en helix eller sentrale kolonne og spiler i stedet for stringere, men de er ikke så vanlig i bolig-programmer.

Trinn

Treads er plankene som lå vannrett på stringere og danner den faktiske walking overflaten for trappa. Selv om bredder varierer, er de fleste trinn 10 inches bredt å gi en trygg walking overflate.

Stigerør

Utvidelsen er det vertikale planet av tre som festes til stringer. De fleste stigerør er ca 7 inches bredt, så på et typisk skritt du flytte opp eller ned 7 inches. Om stigerør kan gi noen ytterligere bærende støtte for treads, tjene de hovedsakelig en kosmetisk funksjon ved å tilby en overflate som kan være teppebelagte eller farget for å fullføre trappen.

Trå Bullnose

På noen trapper, den bredden på treads utvide over stigerør av omtrent en tomme med utstående avrundet kant. Dette kalles en bullnose.

Løpere

Interiør løvtre trapper som ikke er teppebelagte er ofte dekket med en løper. En runner er en lang rektangulære teppet som kjører ned hele lengden på trappen, men ikke nødvendigvis hele bredden. Disse tepper kan kuttes til en egendefinert lengde og brukes gjør løvtre trapper mindre glatt og unngå dype riper i skogen eller bare legge skjønnhet. Noen mennesker velger å installere løpere med stenger som dekker bredden på trappen i nedre hjørne der rørlednings‑ møter slitebanen.

Rekkverk og støtter

I noen tilfeller er trappen flankert av et rekkverk på en eller begge sider. Håndtaket kan være montert til en tilstøtende vegg med braketter eller støttes fra stringer med spiler.