Hva er deler av en rask plante?

July 25

Wisconsin rask planter har blitt avlet for de siste 30 årene ved University of Wisconsin, Madison campus, i departementet anlegget patologi. De er medlemmer av Crucifer-familien og bære det vitenskapelige navnet Brassica rapa. Rask planter er ofte brukt for klasseromsaktiviteter, siden den voksende syklusen er cirka 40 dager. Rask planter har de fleste av de samme delene som andre blomster, selv om de kan ordnes annerledes.

Stamen

Stamen, som er en mannlig del av rask anlegget, inneholder anther og filament. Annen er en liten del som er ansvarlig for pollen produksjon i planter og blomster. Annen plasseres oppå filament, som ligner et tynt hår. Antall stamen i en blomst er direkte relatert til antall kronblad på blomsten. Hvis det finnes fire petals, vil det være fire pollenbærere.

Kronblad

Petals er den fargerike delen av anlegget fort. De er den mest synlige delen av anlegget og deres viktigste oppgave er å tiltrekke insekter slik at pollinering prosessen kan begynne.

Kronblader

Kronblader er den ytterste delen av Fast Plan og også den mest beskyttende delen. Når rask anlegget kronbladene er i knopp scenen, de grønne bladene tett dekker bud og beskytte det mens det utvikler. Som raskt anlegget knopp vokser, kronblader løsne og kaste tilbake slik at blomsten blomstre.

Pistil

Det ligger midt i blomsten pistil er den kvinnelige delen av anlegget fort. Pistil inneholder stigma, stil og carpel. Stigma er del av en blomst som er synlig når du ser en sentrum. Den ligner en klebrig ball og det er også delen av en blomst som ikke bare får pollen, men er der pollen germinates. Stigma sitter på toppen av stilen, som ser ut som en lang stilk. Under stigma og stil er carpels, også kalt eggstokkene. Rask planter enn noen planter og blomster fordi det er to carpels limt sammen. Det er i disse carpels som ovules ligger, og når befruktes blir frø.

Nectaries

Nectaries er plassert nederst i pistil, og de produserer et svært sukkerholdig løsning eller nektar. Denne nektar, til tider kan arbeide seg opp kronbladene. Formålet med nektar er å tiltrekke pollinators raskt planlegge og oppmuntre pollinering.