Hva er de ulike typene vakuum-rør?

August 9

Vakuum-rør kontroll, endre, opprette eller forsterke elektrisk indikatorer ved å manipulere trafikken av elektroner i et lavt trykk mellomrom. Enheten inneholder elektrodene i en varme-elastiske, isolerte rør. Disse rørene kan være laget av glass, metall eller keramiske. Fører passerer gjennom røret i en lufttett forsegling mens koblet til elektrodene. De vanligste radiorør er dioder, triodes, tetrodes og pentodes.

Dioder

John Ambrose Flemming oppfunnet dioder i 1904. Dioder består av en plate laget av to elektroder: en katode og en anode. Disse elektrodene tillater bølge av gjeldende i én retning. I tillegg elektrodene kan reparasjon/konvertere vekselstrøm direkte gjeldende.

Triodes

Lee de Forest fant triodes in1906, bare to år etter Flemming oppfunnet diode. Triodes består av tre elektroder og inneholder en katode og en anode. Triodes har også et rutenett som består av en skjermen elektrode anoden og katoden. Rutenettet varierer fra positiv til negativ så det har en effekt på bølge av elektroner fra anode til katoden, dermed manipulere flyten.

Tetrodes

Albert Wallace Hull oppfunnet sperrende vakuum-rør i 1926. Tetrodes er sekundær rutenettet enheter med fire elektroder, etablert da triode pålitelighet svingt i bruk i tidlig radio sett. Problemet ble løst fordi tetrodes økt intensivering av energi til høye priser for regelmessighet. En ytterligere modifisering er strålen sperrende, som utnytter særegne design metoder og formet plater. Platene senter elektronene som utgjør strålen, konsentrere det på visse deler av anoden, dermed enheten mer effektiv.

Pentodes

Bernard D. H. Tellegen oppfunnet pentode i 1928. Pentode, som har fem elektroder, ble etablert da det var problemer med tetrodes. Tetrodes var i stand til tillater elektronene å nå katoden (rutenett) på grunn av utilstrekkelig energi. Pentode er en suppressor rutenett, som driver elektronene som har flyktet til anoden så elektronene kan være fremkalt.