Hva er de ulike typene geranier?

January 3

Hva er de ulike typene geranier?

Geranier, en populær anlegget, kom til USA via Sør-Afrika og Frankrike. Europeiske handelsmenn brakt planter fra Sør-Afrika, og de fikk populært rundt kontinentet. På 1700-tallet sendt Thomas Jefferson geranier fra Frankrike til Philadelphia horticulturist John Bartram, som sprer blomster i Amerika. I dag, er det hundrevis av arter av geranier og tusenvis av forskjellige sorter. Ordet geranium stammer fra greske "geranos," betydning kran.

Vanlig eller sonal

Vanlige eller sonal, geranier er det mest populære valget for hage geranier, ifølge University of Vermont professor Leonard Perry. De er lett finnes i hagearbeid sentre og ofte selges svært billig. Geranium er tørke - og varmebestandig. Vanlige geranier er preget av klynger av enkelte blomster på lang stammer. Bladmønsteret har "soner" som inspirerer sonal kallenavnet. Bladene produserer en lukt mørbanket. Vanlige geranier kommer både frø og kutte. Frøvarianter pleier å være mindre og mer ensartet og er bra for sengetøy planter. De blomst sent i vekstsesongen. Kutte varianter og blomstre tidligere enn frø motstykkene, er overført fra andre geranier.

Eføy

Ivy geranier trekke sitt navn fra ivy-lignende blad veksten og vintreet-lignende voksende mønster, som ligner stier av ivy. Bladene er mer voksaktig enn andre typer geranier blomstene er mindre. I motsetning til de levende røde merker ofte vanlig geranier, har ivy geranier vanligvis mer dempet pasteller. Ivy geranier tolererer ikke tørke og varme, samt felles geranier. De trives i kult men solrike forhold og er et godt valg for vinduet eller hengende kurver eller bunndekkende.

Duftende blad

Duftende blad geranier fokuserer på på bladverket, ikke blomstene. Mens blomstene er små og dempet, hold bladene dufter og oljer som er verdsatt. Duftende blad geranium varianter inkluderer fruktig apple, kokos og sitron og spicier mynte, muskat og peppermynte. Dufter er utgitt av gni bladene. Mens noen duftende blad geranier brukes bare til å gi hyggelig hage lukt, kan de være nyttige kommersielt også. Bladene brukes i potpourri og matlaging. Parfyme med en rose duft av duftende blad geranier, som økte olje er vanskelig og kostbart å pakke. Olje fra geranier, samtidig gir en enklere og mer økonomisk alternativ, og fleste ikke kan skille mellom de to.

Vis, kongelig eller Martha Washington

Vis, kongelig eller Martha Washington geranier alle falle inn i mer forseggjort kategorien planter. Blomster er store og svært fargerike. Blomstene pleier også å ha kombinert fargene og mønstrene ikke sett på andre typer geranier. Dyp lilla blomster kan for eksempel være edged i hvitt. Disse typer geranier vokse i en azalea som busk, og ofte er best plassert innendørs. De ikke tolererer tørke eller varme godt og foretrekker mer kontrollerte forhold med temperaturer ikke overskrider 60 grader Fahrenheit. Utendørs-show, kongelig eller Martha Washington geranier ofte stoppe blomstrer i sommervarmens men starter igjen når været kjøler.