Hva er de lille hvite bladlus på min geranier?

October 26

Geranier er en av de mest populære og lett å vokse innendørs og utendørs planter. 422 arter i slekten Geranium spenner fra biennalen, årlige flerårige planter. Geranier tolerere et bredt spekter av temperaturer og vekstforhold, men trives ikke i våt, fuktig jord. Bladlus er en av de skadelige insekter skadedyr som angriper geranier og andre hageplanter.

Bladlus

Bladlus er liten, pæreformet, soft-bodied insekter som suger væsken fra geranium blader, blomster og stengler. De har lang munndeler pierce anlegget vev og absorbere væsker. De ulike artene av bladlus er grønn, gul, brun, rød eller svart. Hvit bladlus har en utskillelsen av waxy eller ullen stoff som dekker deres kropp. Alle arter har et par av rør-aktige strukturer kalt cornicles vokser fra deres bakben slutten.

Geranium vekst

Geranier trenger minst fire timer med direkte sol hver dag for å produsere rikelig blomster. De foretrekker godt drenering jord rik på composted materiale. Geranier trenger 17 næringsstoffer fra jord å avle og trives. Jord bør få lov til å tørke ut etter hver vanning. Våt grunnforhold inviterer bladlus og fungal problemer. Bladlus er mest aktive når ny vekst begynner tidlig på våren.

Bladlus mate mønstre

Bladlus bestander øker raskt. Voksen bladlus reprodusere opptil 12 ganger per dag året rundt. En nyfødt bladlus blir en reproducing voksen i sju til 10 dager. De lever i tette grupper, ofte på undersiden av geranium blader. Planter bør kontrolleres i løpet vårens vekstperioden. Bladlus mate tettest når temperaturen er mellom 65 og 80 grader Fahrenheit.

Fjerning

Liten bladlus kolonier på enkelt blader kan beskjæres av geranium planter. En sterk strøm av vann fra en slange munnstykke vasker bladlus av utendørs geranier. Predatorer for bladlus inkluderer fordelaktige insekter som parasittiske veps, lacewings, syrphid fluer og lady biller. Fordelaktige insekter støttes av et mangfold av planteliv i hagen. Geranier er sprayet med insecticidal såpe, neem olje eller vegetabilsk hagebruk olje å kontrollere bladlus infestations.