Hva er de Frizzle på palmer?

April 11

En ny-emerging palm frond ligner lange spyd. Når frond elongates i sin fulle lengde, begynner å sakte utfolde dens brosjyrer eller pleated blad å fange sollys. Vann, næringsstoffer og karbohydrater og hormoner for å produsere en ny håndflaten bladet. Hvis en byggeblokk er fraværende, bladet ikke skjemaet eller er sterkt deformert. Frizzle toppen er en tilstand i håndflatene når en ny frond kommer forkrøplet, ofte gulnet og med strimlet tekstur enn som et fast, lang grønn spyd.

Årsak

Frizzle topp resultater fra en mangel på mangan i Haven jord og palm vev. Dette næringsstoffet - forkortet Mn - er mest rikelig eller tilgjengelig for root absorpsjon i jord er Sure, med pH under 6.5. Mens mangan ikke er nødvendig i store mengder, i motsetning til nitrogen, fosfor og kalium, for anlegget oppleve vekst og helse, palmer som ikke har Mn ioner i sine celler og vaskulære systemer forstyrrelser i metabolismen.

Mangan betydning

Mangan finnes i jord i et positivt ladet ion skjema som Mn ++. Mangan blir en viktig molekylær komponent av ulike enzymer i håndflaten. Disse enzymene spiller nøkkelroller i metabolismen, inkludert overføring av fosfater under stadier av fotosyntesen, produksjon av klorofyll og andre grunnleggende vekstprosessen. Uten mangan avslører palmeblader gulfarging fargetoner mellom årer eller striper av gul på nye blader. Når Mn mangel er alvorlig eller langvarig, er nye blader mer dypt gul i fargen, krusete i struktur og utseende, ofte med en forkrøplet eller redusert størrelse.

Medvirkende faktorer

Vanligvis er den enkleste forklaringen for Mn mangel og forekomsten av frizzle topp i håndflatene fra for høyt av jord pH. Nøytral og alkalisk jord inneholder mange negativt ladde ioner, som binder de positivt ladede Mn ++ ionene. Når bundet, kan ikke røtter absorbere dem. Videre kan jord rik på jern hindre effektiv opptak av mangan og føre til en mangan mangel. Jord rik på mangan også forhindre absorpsjonen av jern. Mangan mangler er mest vanlig i sandholdig jord som er ofte utvasket av vann, mucky jord, jord rik på lime eller jord som har blitt mye dyrket i år og tungt befruktet med nitrogen, kalium og fosfor, Gerald Kidder og Sydney Park Brown, horticulturists med University of Florida.

Forebygging/løsning

Gjennomføre en jord test å lære av pH og naturlig tilgjengeligheten av næringsstoffer i din hage jord. Test kits og analyse er tilgjengelig gjennom din kommune samarbeidsvillig forlengelse office. Korrekt og konsistent gjødsling hindrer frizzle topp i palmer. Mangan er ikke nødvendig i store mengder, og det må ikke være over brukt, som kan forårsake alvorlige jern mangler som fører til andre metabolske problemer. Forebygging er nøkkelen. Når en mangan mangel manifesterer i håndflaten, tar det måneder å rette den. Hvis de frizzle er for alvorlig, gjødsling leverer de nødvendige ionene før palm svekker fra avtar fotosyntese.

Tegnet planter

Mens frizzle toppen kan oppstå i noen palm arter, visse planter Vis eller oppleve mangan mangler raskere eller dypt enn andre. Dronning palm (Syagrus romanzoffianum), royal palm (Roystonea regia) og kokos palm (Cocos nucifera) er noen palmer kjent for å være utsatt. Sago palm (Cycas revoluta) er faktisk en cycad, men også kan erfaring frizzle toppen. Kontakt med samarbeidende forlengelse kontoret for informasjon om vanligvis plantet palmer som viser frizzle topp i din region grunnforhold.